Aç Karnına Yememeniz Gereken 5 Kuru Meyve

Sağlık açısından harika birer vitamin ve mineral kaynağı olan kuru meyveler, yemeklerden önce mi yoksa sonra mı, sabahları mı yoksa akşamları mı tüketmek daha iyidir?

Haber Merkezi / Bazı kuru meyveler aç karnına tüketilebilirken, bazı kuru meyvelerin aç karnına tüketilmesi bazı sorunlara neden olabilir. İşte aç karnına tüketilmemesi gereken 5 kuru meyve.

Kuru üzüm: Konsantre doğal şeker, lif ve antioksidan içeriği nedeniyle besleyici olan kuru üzümün, aç karnına tüketilmesi tartışmalıdır. Kuru üzümdeki doğal şekerin neden olduğu kan şekeri seviyesindeki hızlı artış, enerjinizin düşmesine ve uyuşuk hissetmenize neden olabilir. 

Hurma: Mükemmel bir atıştırmalık olan hurmanın aç karnına tüketilmesi kan şekerinde önemli dalgalanmalara neden olabilir. Kan şekerinin hızlı yükselmesi ve azalması, yorgun hissetmenize ve aşırı yemek yeme isteğine neden olabilir.

Kuru incir: Hurma gibi kuru incirin de aç karnına tüketilmesi kan şekerinde önemli dalgalanmalara neden olabilir. Kan şekerinin hızlı yükselmesi ve azalması, yorgun hissetmenize ve aşırı yemek yeme isteğine neden olabilir.

Kayısı: Harika bir A vitamini kaynağı olan kuru kayısı, aynı zamanda önemli miktarda bir şeker alkolü olan sorbitol de içerirler. Sorbitol, özellikle aç karnına tüketildiğinde müshil etkisi yaratabilir.

Kuru erik: Kuru kayısıya benzer şekilde kuru erik de müshil özelliğiyle bilinir. Bu durum bazıları için faydalı olsa da, bazıları için çok fazla olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir