Tokat: Çamiçi Yaylası

Çamiçi Yaylası; Tokat’ın Niksar İlçesi, Akbelen Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür. İlçe merkezine 17 km. uzaklıktadır.

Deniz seviyesinden yaklaşık 1350 m. yüksekte bulunan Çamiçi Yaylası, tamamen çam ağaçlarıyla kaplı, tabiat harikası bir yayladır. Çam ormanları arasındaki bu yayla konaklama tesisleriyle son yıllarda yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Piknik, doğa yürüyüşü ve kamp yapabilecek en güzel yerlerden biridir.

Yaylaların yüzyıllardır devam eden klasik amaçlı kullanımlarına günümüzde yeni fonksiyonlar eklenmiştir. Son yıllarda bu alanlar turizm için oldukça ilgi çekmektedir.

Yayla turizmi, yaz aylarında serinleme, dinlenme, dağ-yayla havası teneffüs etme, doğal ortamda doğal yaşamı gözlemleme, doğal ürünler tüketme gibi birçok faaliyetin gerçekleştirilebildiği turizm türüdür. Ayrıca yaylalar yerel, kültürel, sosyal ve etnolojik özellikleri ile de ilgi çeken alanlardır.

Tokat, Yeşilırmak havzası üzerine kurulu bir şehir olmanın avantajlarından yararlanmaktadır. Bereketli toprakları ve geniş ormanlık alanlarıyla hem tarıma uygun elverişli arazilere hem de geniş ovalara, düzlüklere sahiptir. Çamiçi Yaylası’da bunlardan biridir.

Muhteşem görüntüsüyle gürültülü şehir ortamından kaçıp doğanın sesini dinlemek isteyenlere kucak açan Çamiçi Yaylası’na gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

(Göreseller; neredekal.com)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir