Evcil hayvanlar zihinsel sağlığınızı iyileştirebilir

Bir evcil hayvana sahip olmak, şimdiye kadar yaşadığınız en iyi duygulardan biri olabilir. Onların sakin varlığı, hepimizi duygusal ve neşeli hale getirmek için yeterlidir. Evcil hayvanınızla iyi zaman geçirmek, hayatınızdaki tüm olumsuzlukları unutmanıza ve enerjinizi olumlu bir şeye kanalize etmenize gerçekten yardımcı olabilirler.

Haber Merkezi / Çoğu evcil hayvan sahibi, evcil hayvanların zihinsel sağlık sorunlarıyla uğraşmaya büyük ölçüde katkıda bulunabileceğinin farkında değildir. Sevgili evcil hayvanlarınızın zihinsel sağlığınızı nasıl iyileştirebileceğinize bir bakalım…

Evcil hayvanlar stresi azaltır;

Çoğu insan, ev işleri, ofis işleri vb. dahil günlük faaliyetler nedeniyle muazzam bir stres hisseder. Araştırmalar, evcil hayvanların büyük bir stres azaltıcı olabileceğini gösteriyor. Onlarla oynamak, hatta yanlarında oturmak bile büyük bir sakinlik hissi verir ve aynı zamanda büyük ölçüde rahatlatır. Evcil hayvanların insan ruh sağlığını olumlu bir şekilde etkilediği göstermiştir.

Evcil hayvanlar fiziksel kondisyonunuzu geliştirir;

Bir evcil hayvanınız varsa, düzenli yürüyüşlere ihtiyaçları olduğunu bilirsiniz. Onları yürüyüşe çıkarmak aynı zamanda onlarla birlikte fiziksel aktivite yapmak için zamanınız olabileceği anlamına gelir. Bu, sağlığın korunmasına yardımcı olur ve evcil hayvan sahibinin zindeliğini artırır. Bunun karşılığında zihinsel sağlığınız üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiside vardır.

Evcil hayvanlar sosyal hayatınızı iyileştirir;

Kim duygusal, sevimli bir köpeği sevmek istemez ki! Evcil hayvanınızın yanınızda olması size başkalarıyla sosyal olarak etkileşim kurma şansı verir. Evcil hayvanlara ortak bir ilgisi olan insanlarla sohbet etmek harika bir tanışma görevi görür. Evcil hayvanınızı gezdirmek sadece onlar için eğlenceli olmakla kalmaz, aynı zamanda size orada arkadaş edinmeniz için iyi bir fırsat sunar.

Evcil hayvanlar harika arkadaşlardır;

Evcil hayvanlar gezegendeki en sevecen ve sadık yaratıklardır. Sizi sakinleştirmek veya neşelendirmek için birinin varlığına ihtiyaç duyduğunuzda size destek sağlarlar. Kendinizi yalnız hissettiğinizde her zaman yanınızda olacaklardır. Onlar insanların en büyük yoldaşlardır!

Evcil hayvanlar sağlıklı rutinler için bir şans sağlar;

Bir evcil hayvana sahip olmak tonlarca sorumluluk getirir. Beslenmeleri, bakımları ve egzersizleri için bir zaman ayarlamanız gerekir. Bu, dolaylı olarak rutin takip egzersizleriniz üzerinde çalışmanıza izin veren katı bir rutini takip etmek anlamına gelir. Bir evcil hayvanın bakımı, hayatınızı mümkün olan en iyi şekilde kontrol etmenize ve dengelemenize yardımcı olur.

Evcil hayvanlar anksiyete ve depresyona yardımcı olabilir;

Evcil hayvanlar harika bir rahatlama kaynağıdır. Bu yetenekleri onlara ‘hayat için büyük yol arkadaşları’ ünvanını kazandırmıştır. Uzmanlar, yalnızca varlıklarının bireylerin depresyon ve kaygıyla savaşmasına yardımcı olabileceğini kanıtladı. Onlarla vakit geçirmek, kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olan mutluluk hormonları salgılar. Ve bu nedenle, insanlar genellikle mükemmel bir mutluluk kaynağı olan terapi evcil hayvanlarını tercih ederler.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir