Aydın Şimşek kimdir?

1960 yılında Çorum’un Mecitözü İlçesi’nde dünyaya gelen Aydın Şimşek, babasının memuriyeti nedeniyle İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi farklı il ve ilçelerde tamamladı. 1978 yılında kamuda çalışmaya başladı. 1983 yılında açığa alındı ve yargılandı.

Haber Merkezi / Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılandı ve 6 yıl cezaya çarptırıldı. Çeşitli cezaevlerinde yattı. 1980’den bugüne yazın – düşün hayatının içinde çeşitli kültür – sanat – edebiyat dergilerinde yazı işleri müdürü ve sanat yönetmeni olarak görev aldı. Kum yayınlarını kurdu. Kum ve Deliler Teknesi dergisini çıkardı.

Yurtiçi ve dışındaki dergilerde kimi günlük ve süreli yayınlarda, sanat, politika, felsefe yazıları yazdı. Yazı ve şiirleri Yarın, Virgül, Yaba-Öykü, Damar, Dönemeç, Argos, Varlık, Edebiyat ve Eleştiri, Bilim ve Ütopya, Defter, Kum, Eski, İle, Agora, Fanatik, Sana” Olayı, Milliyet Sanat, Parantez (Almanya) Papirüs, Cumhuriyet, Cumhuriyet Kitap Eki, Gündem Gazetesi, Bir Gün Gazetesi, Radikal Kitap Eki gibi dergi ve gazetelerde yer aldı.

Yapıtları; 

Şiir; Ertelenmiş Buluşma, Arınmış ve Ölümsüz, Ayrılıklar İmgedir, Aşk Ayrılığı da Bilir, Susmalar Kitabı, Sesler Kitabı

Araştırma – İnceleme; Siyasal Tarih Sürecinde Sanat ve İktidar, Siyasal Tarih Sürecinde Estetik ve Eylemlilik, Yaratıcı Yazarlık ve Deneysel Düşünce, Estetik ve Mücadele Estetiği

Ödülleri; 1989 İnsan Hakları Derneği Şiir ödülü / Arınmış ve Ölümsüz ile, 1996 Ali Rıza Ertan Şiir ödülü / Ayrılıklar İmgedir ile, 1999 İbrahim Yıldız Şiir Ödülü / Aşk Ayrılığı da Bilir ile, 1999 SES Ödülü, 2000 Damar Dergisi Emek Ödülü, 2003 Behçet Aysan Şiir Ödülü / Susmalar Kitabı ile

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir