Anadolu Efes Finalde!

İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenen Turkish Airlines EuroLeague Final-Four 2019’un yarı final mücadelesinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşılaştı.

Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmayı Anadolu Efes, 92 – 73 kazandı. Anadolu Efes’in finaldeki rakibi CSKA Moskova. Öte yandan Fenerbahçe Beko’da Real Madrid ile üçüncülük maçında karşılaşacak.

Ali Muhammed ve Bryant Dunston’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin başında tempo yükselirken, iki takım da dış atışlara yöneldi. Televizyon molasına 15-14 geride giren Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği Kostas Sloukas’ın basketiyle 20-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında James Anderson ve Vasilije Micic ikilisiyle skor üreten Anadolu Efes, 14. dakikada durumu 29-22’ye getirdi. Mola alan Fenerbahçe Beko, ara sonrasında Sloukas ve Melih ile üçer sayılık basketler buldu ancak soyunma odasına 40-45 geride gitti.

Shane Larkin ve Jan Vesely’nin karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü çeyrekte Anadolu Efes, 23. dakikada 8 sayılık farkı yakaladı (52-44). Kalinic’in üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Fenerbahçe Beko, Melli’nin de orta mesafe isabetiyle durumu 52-49’a getirdi.

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümüne 68-57 geride giden Fenerbahçe Beko, Larkin’in etkili performansına çözüm üretemedi ve maçtan 92-73 mağlup ayrıldı.

Salon: Fernando Buesa Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Olegs Latisevs (Letonya), Mehdi Difallah (Fransa)

Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 4, Guduric 8, Green 13, Melli 9, Ahmet Düverioğlu, Kalinic 12, Vesely 14, Melih Mahmutoğlu 5, Sloukas 8, Sinan Güler

Anadolu Efes: Larkin 30, Micic 25, Simon, Moerman 7, Dunston 9, Anderson 10, Motum 9, Beaubois 2, Doğuş Balbay, Pleiss

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir