Akşener’den Erdoğan’ın ‘Sistem’ Açıklamasına Yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz” ifadelerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yanıt geldi.

Haber Merkezi / “Sen bu ucube sistemden ve saray sefasından elbette memnun olabilirsin” diyen Akşener, “Ama milletimiz her gün ağırlaşan şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bu yüzden; sen gidiyorsun ve biz bu ucube sistemi değiştirip bu umursamazlığa son vermeye geliyoruz” dedi.

Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sen bu ucube sistemden ve saray sefasından elbette memnun olabilirsin. Ama milletimiz her gün ağırlaşan şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bu yüzden; sen gidiyorsun ve biz bu ucube sistemi değiştirip bu umursamazlığa son vermeye geliyoruz”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan parlamenter sisteme ilişkin açıklama yapmış, ”Parlamenter demokrasiye dönüş noktasında asla böyle bir şey söz konusu değil. Başkanlık sistemini getiren bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz. Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir