Akşener’den Erdoğan’a ‘Adayları Belli Değil’ Yanıtı

İYİ Parti Lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millet İttifakı adayı belli değil’ çıkışı için “Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ağzından duymadım” dedi. Akşener, ayrıca, HDP’li Güzel için hazırlanan fezleke hakkında da “Bu fezlekeye arkadaşlarımdan bildiğim, ‘evet’ oyu verecekler” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaretinden sonra, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. İYİ Parti Lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millet İttifakı adayı belli değil’ çıkışı için “Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ağzından duymadım” dedi.

HDP Milletvekili Semra Güzel’in bir PKK militanıyla fotoğrafı hakkında muhalefete yöneltilen eleştirilere yanıt veren Akşener, “Ben bildiğim kadarıyla, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bu konuda ne dediğine dair bilgim yok. AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediğine dair söylemleri çok ilginç. Muhtemelen sayın Erdoğan’a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortalığa döktüler” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Akşener ayrıca “Bize gelince, burada bulunan arkadaşlarımın tümü, 2013’te, 2014’te, 2012, 11’de açılım, saçılım sürecine karşı çıkmış insanlarız. Bize o dönemde Erdoğan ve arkadaşları kandan, ölümden besleniyorlar deyip hakaret eden bir dili kullanmışlardı” diye konuştu.

Fezlekeye ‘evet’ diyeceğiz

Akşener Güzel için hazırlanan fezleke hakkında da “Bu fezlekeye arkadaşlarımdan bildiğim, ‘evet’ oyu verecekler. İYİ Parti’nin tutumu her zaman terör, teröristle iltisak gibi konularda açık ve nettir. Türk Bayrağı’nı ve Atatürk resmini çıkarma talimatını veren siyasetçiler, Oslo’da PKK’ya yalvar yakar bizim bürokratlarımızı gönderen, AKP Genel Başkanı, o günün Başbakanı Sayın Erdoğan, PKK ile masaya oturanlar, dün olumlu görünenler bugün olumsuzsa, o zaman her birinin de birer fezlekesi olması gerekiyor. Onlar getirmezse, biz iktidar olacağız ve fezlekeleri biz getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Akşener Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin enflasyon açıklaması için de “Anlıyorum ki TÜİK Başkanı değişecek, Merkez Bankası’nın başkanı da değişecek. TÜİK’e göre enflasyon açıklanacak ve Sayın Nebati de gözlerinin ışıltısına bakarak enflasyon sonucuyla karşılaşacağız gibi görünüyor. Ben kendisine hem ekonomi hem matematiği öğrenmesi gerektiğini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir