Ailenizi köpek almaya ikna etmenin 7 yolu

Herkes tüylü arkadaşları sever. Hepimiz sabah bizi uyandıracak güzel bir golden retriever isteriz. Ancak çoğumuz için evimizde evcil hayvan beslemek kolay değil. Ebeveynlerimizi köpek almaya ikna etmek için çeşitli hileler denemeliyiz. 

Haber Merkezi / Bir evcil hayvana sahip olmak her zaman eğlenceli değildir; özellikle köpekler çok fazla bakım gerektirir ve bu büyük bir sorumluluktur. Yani bir köpek almaya karar verdiyseniz, işte ailenizi ikna etmenin birkaç yolu;

Önce araştır;

Pek çok köpek ırkı vardır ve bunların dikkatli bir şekilde ele alınması gerekir. Bir Corgi isteyebilirsiniz, ancak bir Lhasa size en uygun olabilir. Farklı ırklar hakkında araştırma yapın; bulunduğunuz yer, iklim, yiyecek bulunabilirliği vb. gibi faktörleri göz önünde bulundurun. 

Bir plan hazırlayın;

Alacağınız köpeğin cinsine karar verdikten sonra, köpek için günlük bir rutin planlayın ve bunu ailenizle paylaşın; yürüyüşü, yemeği, eğitimi ve hatta egzersizi. 

Nasıl yardım edeceksin?

Köpek hastaysa oynamak için dışarı çıkmayı bırakır mısın? Hiç şikayet etmeden ona her gün yemek verecek misin? Başlangıçta hepimiz evcil hayvan için bir şeyler yapma eğilimindeyiz, ancak daha sonra bu sadece ebeveynlerin sorumluluğu haline geliyor. Onlara sorumluluğu almaya istekli olduğunuzu gösterin.

Sorumlu olduğunuzu nasıl kanıtlayacaksınız?

Ebeveynlere yardım etmek için harekete geçin; bulaşıkları yıkamak, yemek pişirmeye yardım etmek vb. Sorumluluk sahibi olduğunuzu kanıtlayın. Sabırlı olun ve yakında en iyi tüylü bir arkadaşınız olacak. 

Bakımı için katkıda bulunabilir misiniz?

Bir köpek, çok fazla bakım ve eğitim gerektirir. Yiyecekleri ve ilaçları bile pahalı. Masraflar konusunda yardımcı olabileceğiniz bir yol planlayın; masrafların tamamını değil, ama küçük bir kısmını. 

Köpek almanın artılarını anlatın;

Köpek edinmenin birçok faydası vardır. Bu, ailenizle geçirdiğiniz zaman için eğlenceli bir partnere sahip olmak gibidir. Köpekler, size sorumluluk, fedakarlık, şefkat vb. gibi çeşitli yaşam becerileri öğretirler. Bunu ebeveynlerinize anlatın.

Dinlemeyi unutma;

Ebeveynlerinizin bakış açılarını dinleyin ve anlayın ve onlara sakince cevap verin. Acele etmeyin; sen kendini ispatlarken onlar da düşünsünler.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir