ABD’nin Virginia Eyaletinde Silahlı Saldırı: 7 Ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletine bağlı Chesapeake kasabasında silahlı bir kişi süpermarkette altı kişiyi öldürdü. Mağaza müdürü olduğu tahmin edilen saldırganın daha sonra olay yerinde kendisini öldürdüğü belirtiliyor.

Associated Press (AP) haber ajansı, polis yetkililerine dayandırdığı haberinde, biri saldırgan olmak üzere yedi kişinin öldüğünü açıkladı.

Chesapeake Polis Departmanı Sözcüsü Leo Kosinski, konuyla ilgili ilk açıklamasında, “ölü sayısının 10’u geçmeyeceğini” ve yaralılar olduğunu söylemişti. Polis Departmanı, saldırı ile ilgili bir açıklama daha yaparak saldırıda en az yedi kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Polis sözcüsü Kosinski, olayın süpermarketin içinde yaşandığını ve saldırganın tek başına hareket ettiğini düşündüklerini kaydetti.

ABD’de “silahlı şiddet salgını”

Sentara Norfolk Hastanesi sözcüsü, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, bu hastanede beş kişinin tedavi altına alındığını söyledi.

Aynı kanala konuşan bir kadın, 20 yaşındaki kardeşinin işe geldikten 10 dakika sonra vurulduğunu anlattı. Kadın, kardeşinin yakınlarıyla konuşabilecek ve mesaj yazabilecek durumda olduğunu belirtti.

Joetta Jeffery adlı bir kişi de CNN’e saldırı sırasında annesinin içeride olduğunu ve kendisine telefonla mesaj gönderdiğini söyledi. Jeffery, annesinin yaralanmadığını ama şok içinde olduğunu ifade etti.

Virginia’nın Demokrat senatörlerinden Mark Warner, Walmart’taki silahlı saldırının ardından bir açıklama yaparak yine bir katliam haberiyle sarsıldıklarını söyledi. L. Louise Lucas ise “Ülkemizdeki bu silah şiddeti salgınına çözüm bulmak için var gücümle çalışacağım” dedi.

2019 yılında Texas’ın El Paso kentinde bir Walmart mağazasında yaşanan ateş açma olayında da 23 kişi hayatını kaybetmişti.

2022’de 500’ün üzerinde silahlı saldırı

Silahlı Şiddet Arşivi isimli kuruluşun derlediği verilere göre, bugüne kadar 2022 yılında ABD’de 574 kitlesel silahlı saldırı yaşandı.

Bu, ülkede bu yıl her gün ortalama 1,8’in üzerinde kitlesel silahlı saldırının yaşandığı anlamına geliyor. Kuruluş, saldırgan hariç en az dört kişinin ateşli silahlar ile yaralandığı olayları “kitlesel silahlı saldırı” olarak tanımlıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir