Yavaş Ve İmamoğlu’ndan Erdoğan’a “Son Seçimim” Göndermesi

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin kurduğu “Benim için bir final” sözleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi / Mansur Yavaş, “Ben de her yerde söylüyorum. Son dönemim ama hakikaten son. Başkaları gibi ‘Benimki son, bir daha son’ deyip deyip aday olmak yok. Benimki hakiki, başkasınınkini bilmem. Verdiğim sözü tutuyorum. Başkası da beni ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Hemen her yerde bir panik başladı, tutuştular. O kadar korktular ki daha önce bir hafta boyunca Sayın Cumhurbaşkanı milletini tehdit etti. Oy vermezseniz hizmet gelmez, doğal gaz gelmez dedi doğru mu? Ama bakın şimdi ağlamaklı oldu, duygusallaştı. Ne demiştim ben size? Sizi tehdit ediyor çünkü sizden korkuyor demiştim.

Dün ne dedi? Lütfen diyor. Bu benim son seçimim diyor bak bak bak… Hani birkaç hafta önce efelik yapıyordun? Tehditten lütfene geldi, seni gidi seni… Ya bu millet daha yeni size Cumhurbaşkanı olmanız için oy vermedi mi, daha 4 yılınız yok mu? Bu belediye başkanı seçimi, İstanbul seçimi. Rakibimiz kim biz karıştırmaya başladık. İşte milletin iradesi böyle hizaya sokar kardeşim.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ben burada ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Nefes adeta almaksızın koşturuyoruz” demiş ve eklemişti:

“Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim. Ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp adımları buna göre atmamız lazım.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir