Stresi Azaltmak İçin Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmaya zaman ayıramayacak kadar meşgulseniz, şimdi egzersiz yapmak için bir neden daha var, o da stresi yönetmek. Aerobikten yogaya kadar hemen hemen her tür egzersiz, stresi azaltma potansiyeline sahiptir.

Haber Merkezi / Aktif bir yaşam tarzı, vücudun endorfin salınımını artırır ve kaygıyı ve stresi ortadan kaldırır. Egzersizin bazı doğrudan stres azaltıcı faydalar:

Fiziksel aktivite, beynin mutlu kimyasalları olan nörotransmiterlerin üretimini artırır. Buna endorfin denir. Bu etki genellikle koşucularla ilişkilendirilse de, herhangi bir aerobik egzersizi veya dağa yürüyüş yapmak ta benzer hisleri verebilir.

Egzersiz, vücudun organ sistemlerinin birlikte çalışmasına yardımcı olarak, stres faktörlerinin etkilerini simüle ederek stresi azaltmaya yardımcı olabilir.

Egzersiz, vücudu stresin zararlı etkilerine karşı koruyarak kardiyovasküler, sindirim ve bağışıklık sistemleri dahil olmak üzere vücut üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir.

Düzenli egzersiz özgüveni artırır, ruh halini iyileştirir, rahatlamaya yardımcı olur, depresyon semptomlarını ve kaygı bozukluklarını hafiflletebilir.

Egzersiz, genellikle stres, depresyon ve kaygı nedeniyle bozulan uyku düzenini, daha iyi duruma getirilmesine yardımcı olabilir.

Başarılı bir egzersiz programı için çok basit adımlar:

Bir doktora görünün: Uzun süredir egzersiz yapmadıysanız veya sağlık sorunlarınız varsa egzersize başlamadan önce doktorunuza danışın.

Koşmadan önce yürüyün: Egzersiz programınızı kademeli olarak oluşturun. Çoğu sağlıklı yetişkin için, haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz veya 75 dakika yüksek yoğunluklu egzersiz veya her ikisinin bir kombinasyonunu önerilir.

Keyif aldığınız egzersizleri yapın: Çoğu egzersiz esnekliği artırır ve stresi azaltır. En önemli şey hoşunuza giden aktiviteyi seçmektir.

Belirli bir program yapın: Her gün egzersiz için zaman ayırmak, egzersiz programınızın öncelikli maddesi olmalı.

Programa bağlı kalmak için bazı ipuçları:

Akıllı hedefler belirleme: Spesifik, ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler belirleyin. İlk hedefiniz stresi azaltmaksa buna göre bir program seçmelisiniz.

Alışkanlıklarınızı değiştirin: Koşmak gibi her zaman tek bir aktiviteye bağlı kaldıysanız, stresi azaltmak için de işe yarayan diğer egzersiz seçeneklerini de deneyebilirsiniz.

Egzersiz süresini ayırın: Egzersiz süresini kısa bölümlere ayırmak işe yarar. 30 dakika yürüyemiyorsanız, her seferinde 10 dakika olmak üzere birkaç kez yürüyebilirsiniz.

En önemlisi, egzersizi günlük yaşamınızın bir parçası haline getirin. Herhangi bir fiziksel aktivite, rahatlamanıza ve stresi azaltma çabalarınızın önemli bir parçası olabilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir