Karnabaharlı Pizza, Malzemeleri, Hazırlanışı

Tahıl içermeyen, sağlıklı, sebze dolu lezzetli bir tarif arıyorsanız karnabaharlı pizza tam size göre. Farklı gıdalarla beslenmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olan karnabaharlı pizza, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

Haber Merkezi / Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.
Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

450 gram karnabahar
1 adet yumurta
1/3 su bardağı yumuşak keçi peyniri (veya rendelenmiş parmesan)
1 çay kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Haşladığınız karnabaharı bir mutfak robotuna ekleyin ve pirinç benzeri bir dokuya sahip olana kadar çekin. Büyük bir fırın tepsisini parşömen kağıdı ile kaplayın, karnabaharı tek bir tabaka halinde yayın. Ardından 15 dakika veya karnabahar yumuşayana kadar fırında pişirin.

Karnabahar piştikten sonra temiz, ince bir bulaşık bezine aktarın ve fazla nemi sıkın. Büyük bir kapta, sıkılmış karnabahar, yumurta, peynir ve baharatları karıştırın. Şimdiye kadar yaptığın hiçbir pizza hamuru gibi olmayacak ama merak etme, işe yarayacak!

Hamuru parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine bastırın. Hamuru yaklaşık 1/4 “kalınlığında tutun.

Kuru ve altın rengi olana kadar 200 derecede 30 ila 35 dakika pişirin. Kabuğu ters çevirmek için parşömen kağıdını kullanın ve diğer taraf güzel ve kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

Sos ve peynir gibi en sevdiğiniz pizza malzemelerini pizza tabanına ekleyin, ardından pizzayı 200 derecede ısıtılmış fırına geri koyun. Peynir sıcak ve kabarcıklı olana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Dilimleyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir