Nurgül Yeşilçay Mayolu Pozlarıyla Büyüledi

Canlandırdığı karakter ile hafızalara kazınan başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, mayolu pozlarını sosyal medya hesabından peş peşe paylaştı. Yeşilçay, fit fiziği ve duru güzelliği ile dikkatleri üzerine çekti.

Haber Merkezi / Nurgül Yeşilçay, paylaşımlarına, “Yaz gelmedi gelmedi. Havuza giremesek de fotisini çektik şükür” notunu düştü. Yeşilçay’ın paylaşımları kısa süre içerisinde sosyal medyada olay olurken, takipçileri de beğeni ve yorum yağdırdı.

Nurgül Yeşilçay kimdir?

26 Mart 1976’da Afyonkarahisar’da dünyaya gelen Nurgül Yeşilçay, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 2001’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olan Yeşilçay, bu sırada rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı.

2002 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde Bahar Karadağ rolünü canlandırarak büyük başarı ve ün kazanan Yeşilçay, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı “Eğreti Gelin” filmindeki Kostak Emine rolü ile 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanana Yeşilçay, aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı ve aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004’te evlendi.

22 Mayıs 2005’te ise oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getiren Nurgül Yeşilçay, yine 2004’te beş yönetmenin yönettiği “Anlat İstanbul” filminde Saliha karakterini canlandırdı. Yeşilçay, 2007’de ise Ayten Öztürk adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı Fatih Akın’ın filmi Yaşamın Kıyısında, 60. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı ve En iyi Senaryo ödülünü kazandı.

Barış Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı Adem’in Trenleri adlı filmde, eşi Cem Özer ile birlikte başrolde yer alan Nurgül Yeşilçay, 2011’in Şubat ayında Cem Özer ile ayrılan oyuncu, Aşk ve Ceza, Sensiz Olmaz, Sultan, Aşk Kırmızı, Bebek İşi, Gece, Cinayet gibi yapımlarda ve son olarak da Paramparça adlı ünlü dizide rol aldı.

Nurgül Yeşilçay, 2016’da, yönetmenliğini Asmalı Konak dizisinde başrolü paylaştığı Özcan Deniz’in üstlendiği film İkinci Şans’ta, yine başrolü Özcan Deniz ile paylaştı. Yeşilçay, kariyer hayatı boyunca birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alarak çeşitli ödüller kazanmıştır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir