Kovid 19 Salgını En Az Bir Yıl Daha Sürer

Yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını, 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildi. Ocak 2022’de, Birleşik Krallık’ta ilk Kovid 19 vakalarının doğrulanmasından bu yana iki yıl geçti. 

YouGov verileri, Britanyalıların yüzde 41’inin Birleşik Krallık’ta pandeminin etkili bir şekilde sona ermesinden en az bir yıl daha geçeceğini düşündüğünü gösteriyor – buna bir ila iki yıl arasında olacağını düşünenlerin yüzde 20’si ve iki yıldan fazla olduğunu düşünenlerin yüzde 21’i dahil.

“Asla bitmeyecek” diyenler

Britanyalıların üçte biri (yüzde 33) Birleşik Krallık’ta Kovid 19 pandemisinin asla etkili bir şekilde bitmeyeceğini düşünürken, sadece yüzde 4’ü pandeminin etkili bir şekilde bittiğini düşünüyor.

Yaşlı Britanyalıların, Kovid 19’un gelecekte endemik olacağını düşünme olasılıkları gençlerden çok daha fazla – 65 yaş üstülerin yüzde 40’ı, Birleşik Krallık’ta pandeminin asla etkili bir şekilde sona ermeyeceğini söylüyor, bu oran 18 ila 24 yaşındakilerin yüzde 24’ü.

Omicron varyantının farkı

Kovid 19’un yüksek oranda bulaşıcı Omicron varyantı, bu Aralık ayında Birleşik Krallık’ı taradı ve rekor sayıda vakaya yol açtı ve YouGov anketi, İngiliz halkının yarısından fazlasının yeni varyant hakkında endişeli olduğunu ortaya koyuyor.

Omicron varyantı, hayatlarının pandemiden önceki haline döndüğünü düşünen daha az Britanyalıya yol açtı. 1-2 Aralık’ta Britanyalıların beşte biri (yüzde 20) hayatlarının normale döndüğünü hissettiklerini söyledi – şimdi bu rakam sekizde bir (yüzde 12).

(Kaynak: bianet)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir