Kış İçin 5 Kolay Cilt Bakımı Tüyosu

Sert hava koşulları hassas ciltler için olumsuz sonuçlar oluşturabilir: Kuruluk, pullanma ve tahriş. Soğuk kış aylarda sağlıklı bir cilt için bu beş kolay cilt bakımı ipucunu rutininize dahil etmeyi deneyin ve cildinizde yarattığı farkı görün!

Haber Merkezi / Herkesin cildinin farklı olduğunu, dolayısıyla sizin için en uygun ürünleri ve bakım rutinleri için birkaç deneme gerektirebileceğini unutmayın. Belirli cilt endişeleriniz veya rahatsızlıklarınız varsa kişiselleştirilmiş tavsiyeler için bir dermatoloğa danışmanızı öneririz.

Hidrasyon: Gün boyu bol miktarda sıvı alın ve cildinizin dışarıdan nemlenmesini sağlamak için kaliteli bir nemlendirici kullanın. Soğuk ve kuru havaya karşı koruyucu bir bariyer sağlamak için daha zengin, daha kremsi bir nemlendiriciyi tercih edin. Daha iyi emilim için nemlendiriciyi duştan sonra nemli cildinize uygulayın.

Temizlik: Cildin doğal yağlarını yok eden sert ve kuruyan temizleyicilerden uzak durmaya özen gösterin. Cildin nem bariyerini bozmadan kirleri gidermeye yardımcı olan hafif bir temizleyiciyi tercih edin. Sıcak su kuruluğa daha fazla katkıda bulunabileceğinden yüzünüzü sıcak su yerine ılık suyla temizlemeyi tercih edin.

Eksfoliasyon: Eksfoliasyon, ölü cilt hücrelerini çıkarmak ve hücre yenilenmesini teşvik etmek için gerekli bir işlemdir. Kış aylarında cildin aşırı kurumasını önlemek için yumuşak bir eksfoliyatör seçmek çok önemlidir. Pürüzsüz bir cilt elde etmek için haftada bir veya iki kez hafif bir peeling veya alfa hidroksi asitler (AHA’lar) veya beta hidroksi asitler (BHA’lar) gibi bileşenler içeren kimyasal bir peeling kullanın.

Güneş koruyucuyla korunun: Kışın bile cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak çok önemlidir. Cildinizin açıkta kalan bölgelerine, özellikle yüzünüze, en az SPF 30 içeren geniş spektrumlu bir güneş koruyucu uygulayın. Güneş kremi, erken yaşlanmaya ve kuruluğun kötüleşmesine neden olabilecek güneş hasarını önlemeye yardımcı olur.

İç mekanları nemlendirin: İç mekan ısıtma sistemleri, cildinizdeki nemi emerek kurumasına katkıda bulunabilir. Havaya nem katmak için evinizde veya ofisinizde ısıtma sisteminin kurutucu etkisine karşı bir nemlendirici kullanmayı düşünebilirsiniz.

Vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin, dengeli bir beslenme, yeterli uyku ve stresi yönetmek de cildinizin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir