İsmail Kartal: Üç Puanla Yolumuza Devam Ediyoruz

Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Sezon başından beri oynadığımız net bir futbol var. Futbolda bazen sizin elinizde olmayan nedenler çıkabiliyor. Aynı mevkilerden sakatlıklar, biz de bazen zorlanıyoruz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Zorlandığımız dönemlerde de belki istediğimiz gibi oynayamadık. Bir iki takılmalar oldu. Aldığımız üç puanla ligde lider durumdayız. Bu oyunumuzu, pozitif futbolumuzu geliştirebilmek için her hafta çalışıyoruz. Oyuncularımızla birlikte daha iyisini nasıl yapabiliriz üzerine çok yoğunlaşıyoruz. Kendimize yakışır bir futbolla maçı tamamladık. Galip geldik. Üç puanla yolumuza devam ediyoruz.”

Süper Lig’in 15. hafta maşında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Hakem Atilla Karaoğlan’ın yönettiği karşılaşmadan Fenerbahçe, 3-1 galip ayrılarak, averajla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri, 10. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada Dusan Tadic (p), 90+6. dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. Beşiktaş’ın tek golü ise 24. dakikada Chamberlain’den (p) geldi. Fenerbahçe, bu galibiyet ile puanını 40’a yükseltti. Beşiktaş ise 26 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal, şunları söyledi: “Öncelikle galibiyetten dolayı bütün oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Her zaman oynamak istediğimiz futbol bu. Bu futbolu oynamak için oyuncularımızla konuştuk ve çalıştık. Maçın başından sonuna kadar oyunu domine ettik.

Sakat oyuncularımızın da aramıza dönmesiyle birlikte güzel bir gece geçirdik. Buraya üç puan için geldik. Güzel bir oyunla, hak ederek kazandığımız için çok mutluyum. Galibiyet taraftarlarımıza ve camiamıza hayırlı olsun. Beşiktaş takımına, teknik direktörünü ve futbolcularına bundan sonraki maçlarda başarılar dilerim.

Sezon başından beri oynadığımız net bir futbol var. Futbolda bazen sizin elinizde olmayan nedenler çıkabiliyor. Aynı mevkilerden sakatlıklar, biz de bazen zorlanıyoruz. Zorlandığımız dönemlerde de belki istediğimiz gibi oynayamadık. Bir iki takılmalar oldu. Aldığımız üç puanla ligde lider durumdayız.

Bu oyunumuzu, pozitif futbolumuzu geliştirebilmek için her hafta çalışıyoruz. Oyuncularımızla birlikte daha iyisini nasıl yapabiliriz üzerine çok yoğunlaşıyoruz. Kendimize yakışır bir futbolla maçı tamamladık. Galip geldik. Üç puanla yolumuza devam ediyoruz.

Djiku ile maçtan önce konuştuk. ‘Hocam 60 dakika falan oynayabilirim’ dedi. Planımızı 60-70 dakika üzerinden yapmıştık. Daha sonra yanıma çağırdığımda ‘iki arka adalem hamstringlerimde sertleşme var’ dedi. Daha fazla riske etmemek için hemen onu ve Fred’i çıkardık. Onların yerine giren oyuncularımız da ellerinden geleni yaptılar. Aramıza katılacak oyuncularımız da var. Daha iyi olmak için çalışarak, sezon sonuna kadar elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Oyuncularım galibiyetten sonra izin istediler. Normalde izin vermiyorum. Hak ettiler, yarın izinliler. Salı günü Spartak Trnava maçıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Tabii onlara izin verdik ama bize izin yok. Bu akşam ekibimle Samandıra’da çalışmaya devam edeceğim.

Bizim taraftarlarımız bu sene fark yaratıyorlar. Biz de bunun farkındayız. Biz de bu farkındalığa cevap veriyoruz. Reaksiyon gösteriyor ve ‘Buradayız. Her şeye hakimiz. Merak etmeyin’ diyoruz. İnşallah bu birliktelik ve enerji sezon sonu bize mutlu sonu getirecektir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir