Irak’taki ABD Askeri Üssüne İHA Ve Roketli Saldırı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Irak’ın Enbar vilayetindeki Ayn el-Esad hava üssüne İHA ve roketli saldırı düzenlendi. Saldırının sorumluluğunu Irak’taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

Haber Merkezi / İnsansız Hava Aracı (İHA) ve roketlerle hedef alınan üssün içinde çok sayıda patlama sesi duyulurken, saldırıda can kaybı olup olmadığı ise bilinmiyor. Kendilerini silahlı bir grup olarak tanıtan Irak’taki İslami Direniş Örgütü’nden yapılan açıklamada, Ayn el-Esad üssüne roket saldırısı düzenledikleri belirtildi.

Suriye’deki 2 ABD üssüne saldırı

Saldırı, 24 saatten kısa süre içinde ABD askerlerinin bulunduğu hava üslerine yönelik üçüncü saldırı oldu. ABD’nin Suriye’nin Irak ve Ürdün sınırlarına yakın El Tanf üssüne insansız hava aracıyla, Deyrizor bölgesinin kırsalında yer alan Conoco üssüne füze saldırısı düzenlendi.

Lübnan merkezli Al-Mayadeen TV’nin kaynaklara dayandırdığı haberinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye’nin Irak ve Ürdün sınırlarına yakın El Tanf üssüne insansız hava aracıyla, Deyrizor bölgesinin kırsalında yer alan Conoco üssüne füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Hasar ve can kayıpları ile ilgili bilgi verilmediğini de ekleyen Lübnan televizyon kanalı, saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiği ile ilgili herhangi bir bilgi olmadığının da altını çizdi. Hasar ve can kayıplarıyla ilgili bilgi paylaşılmazken, saldırılara ilişkin ABD tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Suriye de saldırılara ilişkin henüz bir bilgi paylaşmadı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir