İmamoğlu’ndan Geri Adım: İstanbul İçin Adaylığını Açıkladı

Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı ve “Şehrimizin yağmalanmasına karşı çıkmak için bir kez daha yola çıkıyorum. İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum. İstanbulluları bu yürüyüşe davet ediyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında ayrıca ittifak vurgusu da yaparak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesini hep birlikte korumalıyız. Seçimlerde İstanbul’u kazanmak için bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakmalıyız. Ben 2019’daki gibi partiler üstü İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. konuşmasından öne çıkan bölümler şu şekilde:

“Ben hayatım boyunca bir koltuğa değil bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon yeni bir yönetim bu topraklarda.

Vatandaşın hayat kalitesini artırmak, adil kapsayıcı bir kalkınma, insanlarımızın hayat güvenliğinin sağlanması, depreme karşı ödünsüz önlemler, gelecek nesiller için gerçek bir refah, yaratıcı bir teknoloji hamlesi siyasi vizyonumuzun ana ilkeleridir. Biliyorum ki demokrasi, cesur bir toplum ve cesur liderlerle mümkün olabilir.

Ben hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez organlarıdır. Ama gücünü yerelden alan bir yönetici olarak siyaseti toplumla omuz omuza yapılan dönüştürücü bir eylem olarak algıladım.

Bundan sonra yol arkadaşlarımız, gençler, kadınlar, emekçiler, emekliler, engelliler ve keşfedilmeyi bekleyen girişimci yaratıcı zihinlerdir.

Bu vesileyle Türkiye’nin yönetiminden, yoksulluktan, demokrasinin ölüme terk edilmesinden, özgürlüklerimizin elimizden alınmasından, emeğin sömürülmesinden, kültür hayatımızın çölleşmesinden, gençlerimizin, doktorlarımızın, ustalarımızın ülkemizi terk etmesinden isyan eden kime oy verdiğine bakmaksızın yurttaşlarıma seslenmek istiyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hep birlikte korumalıyız. İBB’nin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetine hep beraber bakmalıyız. İBB’yi gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi ve denemeye devam edecekler. Bunu şimdiye kadar halkımızın feraseti sonucu yapamadılar. Hep birlikte engelledik.

Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazanmak için tekrar bir araya gelmeliyiz.

Aramızdaki tartışmaları bir yana bırakarak milletçe odaklanmalıyız. Parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Partilerüstü İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. ub meselenin partiler üstü bir mesele olarak anlaşılacağına yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle CHP’li yol arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum:

Değerli yol arkadaşlarım, Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesileyle dile getirdim. Halkımızdan bu mağlubiyetten dolayı özrü diledim. Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme, gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilememesidir.

28 Mayıs gecesinden itibaren gösterilen tavır seçmenleri anlamadan çok uzaktır. Ne var ki benim dünyamda asla umutsuzluğa yer yoktur. Umudun önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bu mağlubiyetin partimizde köklü, kapsayıcı tazelenme sürecinin başlamasına vesile olacağını da görüyorum.

Parti mimarimizi dönüştürdüğümüz takdirde halkımız bizim geleceğin Türkiyesini onlarla beraber kurmamızı bizden talep edecektir. Bu uğurda partimin değişimi dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür.

Artık CHP, seçim kaybedemez, kaybetmemeli. CHP ikinci parti olmakla övünemez, övünmemeli. Asla durumu idare edemez, etmemeli. CHP önderliğinde toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur.

CHP’liler bu yüksek kazanma arzusuyla, azmi ile hareket etme mecburiyetindedir. Önümüzdeki seçimlerde sadece belediye başkanlıklarını değil belediye meclislerini de kazanmalıyız.

Bunun için bütün örgütümüz adaylarla birlikte bu değişim ve dönüşüm sürecine en güçlü şekilde uyum içinde çalışmak zorundadır. Unutmayın, dünyada bağımsızlık savaşı örgütlemiş, ülke kurmuş çok az örgüt vardır.

CHP küçük iktidarların partisi olamaz. CHP, küçük iktidarlarla asla tatmin olamaz. Bu alışkanlık sona ermelidir.

İstanbul’dan Tunceli’ye, Edirne’den Diyarbakır’a CHP’nin geçmişi tertemiz kadroları, parti emekçileri görevleri almaya hazırdır. CHP tarihini çok iyi bilen bu kadrolar yeniden bir tarih yazmak için önlerinin açılmasını beklemektedirler.

Değişim dönüşüm aynı zamanda unutmayalım ki bir kadro hareketidir. Genel başkandan yönetime, üye yapısından parti seçimlerine kadar pek çok hususu kapsamaktadır.

Yenilenme değişim dönüşüm tabii ki kolay değildir ama bunu hep birlikte gerçekleştirmek zorundayız. Bu dönüşümü başaramadığımız takdirde milletimizin seçim sonrası oluşan hayal kırıklığının kalıcı hale gelmesi en önemli risktir. Bu risk önümüzdeki yerel seçimlerin kazanılmasında ne yazık ki çok büyük bir engeldir.

Şunu net olarak görmemiz gerekiyor. Demokrasimizin karşı karşıya bulunduğu en önemli tehlike kitlemizin umutsuzluğu ve beklentisizliğinin kökleşmesi ve yapısallaşmasıdır. Bu çok büyük bir tehdittir. Halbuki bizim hayal kırıklığını çok daha büyük bir arzuya çevirmemiz çok zor değildir.

Ben partimin bir evladı olarak bu dönüşüme en içerikli ve etkin olarak katkımı sunmaya var gücümle devam edeceğim.

“İstanbul’a ihanet insanlığa ihanet olur”

İstanbul dünyanın en önemli merkezlerinden birisidir. Üç imparatorluğun başkentliğini yapmış mukaddes bir şehirdir. Ecdadımız bize büyük bir kültürel ve doğal miras bırakmıştır. İstanbul’a hizmet dünyaya hizmettir. İstanbul’a ihanet insanlığa ihanet olur.

Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk yola çıktığımda bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağıma söz verdim. Bu sözümü tutmaya devam edeceğim.

Şehrimizin yağmalanmasına karşı İstanbul’u savunmak için bir kez daha yola çıkıyorum. 16 milyona eşit hizmet için yola çıkıyorum. Dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum.

2019’da olduğu gibi CHP’lilerle, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum. İstanbulluları bu yürüyüşe davet ediyorum. İnanınız ki her şey çok güzel olacak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir