İmamoğlu, Erdoğan’a Yüklendi: Bir Kişinin Devri Bitecek

Rize’de halka seslenen İBB Başkanı İmamoğlu, “Allah bunların gazabından memleketi korusun. Kim giderse gitsin burası Türkiye Cumhuriyeti devleti.  Siz derede kum tanesi olmazsınız bu memlekette kum tanesi… O siyasetçi gitti bu siyasetçi geldi diye bu devlet zaafa uğrar mı? Kimler geldi kimler geçti. Herkes haddini bilecek” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Hepimiz gelip geçici değil miyiz arkadaşlar. Baki olan vatanımız, devletimiz. Ben gidersem her şey çok kötü olur diyorsan sana güle güle. Hadi evine git evine. Hanımına, çoluğuna çocuğuna hizmet et.”

İmamoğlu “21 yıl sonra memleketin geleceğinden korkma diyemiyorsan, ben gidersem her şey kötü olur diyorsan senin karnen sıfır. Başarısızsın. Kendin itiraf ediyorsun. O yüzde 14 Mayıs’ta millet kazanacak, bir kişinin devri bitecek” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın seçim kampanyası çerçevesinde Rize’de seçmen ile buluştu. Rize’de yapılacak miting öncesi İmamoğlu Erzurum mitingi sırasında saldırıya uğrayan seçmenlerin bazıları ile buluştu.

Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu Rize’de ilk olarak Erzurum’da saldırıda yaralananlarla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya saldırıda yaralanan Tülay Gıcırkan, Burak Değer ve Talip Bingöl aile fertleriyle birlikte katıldı.

Yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, “Geçmiş olsun. Hiç yakışmayan bir işti” dedi. Bu sırada araya giren yaralı Bingöl, duygularını, “Otobüsün üzerinde o taşlar size geldi ya, öyle benim zoruma gitti. İçimden kan gitti Başkanım” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu’nun Bingöl’e yanıt, “Güzel kalbinle var ol. Bu olan işin ne Erzurum’la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla. Böyle kışkırtılan, tabiri caizse azmettirilen bir insan grubunun yaptığı bir ayıptır. Acı bir şey, ama yapacak bir şey yok. Allah beterinden korudu o gün” oldu.

İmamoğlu öğle saatlerinde miting için Rize meydanına geçti. Millet itifakı bileşenlerinin doldurduğu alana hitap eden İmamoğlu, seçime giren taraflardan birisinin “Biz gelince her şey çok güzel olacak” dediğini, öteki tarafınsa “Biz gidince her şey kötü olacak” dediğini belirterek “Birisi umut veriyor, birisi korku salıyor. Umut mu kazanır korku mu?” diye sordu.

“Evine git evine”

İmamoğlu “Allah bunların gazabından memleketi korusun. Kim giderse gitsin burası Türkiye Cumhuriyeti devleti.  Siz derede kum tanesi olmazsınız bu memlekette kum tanesi… O siyasetçi gitti bu siyasetçi geldi diye bu devlet zaafa uğrar mı? Kimler geldi kimler geçti.

Herkes haddini bilecek. Hepimiz gelip geçici değil miyiz arkadaşlar. Baki olan vatanımız, devletimiz. Ben gidersem her şey çok kötü olur diyorsan sana güle güle. Hadi evine git evine. Hanımına, çoluğuna çocuğuna hizmet et.”

İmamoğlu “21 yıl sonra memleketin geleceğinden korkma diyemiyorsan, ben gidersem her şey kötü olur diyorsan senin karnen sıfır. Başarısızsın. Kendin itiraf ediyorsun. O yüzde 14 Mayıs’ta millet kazanacak, bir kişinin devri bitecek” diye konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir