Hamas Liderlerinden Halid Meşal: Kara Harekatı Yaklaştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları, 21. gününde de devam ederken, Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi.

Haber Merkezi / İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “zafer” olmadan savaşı durduramayacağını belirten Meşal, “Şu anda daha fazla esirin serbest bırakılması, sınır kapılarının açılması ve siyaset ve medya aracılığıyla hedef alma dalgasının azaltılması yönünde görüşmeler yapılıyor” dedi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden insan sayısının 7 binin üzerine çıktığını açıkladı. Bakanlık, yaşamını yitirenlerden 2 bin 900’ünün çocuk olduğunu duyurdu. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, son 24 saatte 500’den fazla kişi öldü. İsrail ise 7 Ekim saldırılarında bin 400 kişinin hayatını kaybettiğini, 200’den fazla kişinin de Hamas tarafından rehin tutulduğunu söyledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde, şu ana kadar 190 bin konut kısmi zarar görürken, 29 bin konut da tamamen yıkıldı. Gazze’deki hükümete göre, saldırılarda ayrıca 79 hükümet binası, 38 cami, 3 kilise ve 189 okul bombalandı. Okullardan 25’i hizmet dışı kaldı.

“Kara operasyonu uygun zamanda gerçekleşecek”

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail’in Hamas dışında hiçbir rakiple savaşa girmekle ilgilenmediğini ve Gazze’deki kara operasyonunun uygun zamanda gerçekleşeceğini söyledi.

Gazetecilerin İran ile çatışma ile olasılığına ilişkin bir soruya Gallant, “Güney cephesinde Hamas’a karşı savaş yürütüyoruz ve kuzeydeki her türlü gelişmeye hazırlıklıyız. Hizbullah çok sayıda kayıp yaşıyor. Ancak savaşı genişletmek bizim çıkarımıza değil” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, gece saatlerinde Gazze’de yeni bir “nokta operasyonu” düzenlediğini açıkladı. Operasyon sırasında hava araçları ve topçu birliklerinin Şücaiyye bölgesi başta olmak üzere Gazze’nin genelinde Filistin direniş gruplarına ait olduğu öne sürülen bölgeleri vurduğu belirtildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir