Güvenli Bir Şekilde Kilo Vermek İçin Günlük Kaç Kalori Almalıyım?

Herkesin fiziki yapısı farklıdır. Bu nedenler, fiziksel olarak aktif olmadığınız zaman ne kadar hızlı kalori yaktığınız, spesifik genlerinize, biyolojinize ve geçmişinize bağlı olarak diğer insanlardan çok farklı olabilir.

Haber Merkezi / Fazla kilonuz veya obez bir yapınız varsa, kalori saymak kilo vermenize yardımcı olabilir. Kalori alımını çoğunlukla yağsız protein, kepekli tahıllar ve meyve ve sebzelerden almak, güvenli bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.

Kilo vermek için her gün aldığınız kalori miktarını sınırlamaya karar verirseniz, önce doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, kilo vermeye çalışırken vücudunuz için sağlıklı ve güvenli bir kalori miktarı belirlemenize yardımcı olabilir.

Önerilen kalori alım yönergelerini bilmek, kalori aralığınız hakkında daha iyi bir fikir sağlayabilir. Bunlar yetişkin, genç veya çocuk olmanıza göre değişir.

Normal koşullar altına önerilen kalori miktarları;

Yetişkin kadınlar için önerilen kalori alımı günde 1.600 kalori ile 2.400 kalori arasında değişmektedir. Erkekler için miktar biraz daha yüksektir, günde 2.200 ila 3.200 kalori arasında değişir.

Gençler için kalori alımı önerileri yaşa, cinsiyete ve aktivite düzeyine göre değişir. 13 yaşındaki bir kız çocuğu için önerilen kalori alım miktarı günde 1.600 ila 2.200 kalori arasında değişirken, 13 yaşında bir erkek çocuk için önerilen kalori alım miktarı 2.000 ila 2.600 arasındadır.

Bu miktarlar daha sonraki gençlik yıllarında biraz artar. 14 ila 18 yaş arası kızlar için aralık günde 1.800 kaloriden 2.400’e kadardır. Aynı yaş aralığındaki erkek çocuklar için önerilen kalori alımı 2.000 ila 3.200 kalori arasındadır.

Kilo vermemin en iyi yolu nedir?

Sağlıklı beslenmeyi artan egzersiz ile birleştirmek en iyisidir. Herhangi bir kilo verme programına başlamadan önce doktorunuz konuşun. Kilo vermeniz için en iyi yolu bulmak için sizinle birlikte çalışabilir.

Çevreniz ve yaşamınızın diğer bölümleri  kilo vermeyi zorlaştırabilir. Kilo almanıza, daha fazla uyumanıza veya stresle başa çıkmanıza neden olabilecek herhangi bir ilaç hakkında doktorunuzla konuşmak gibi kilo vermenize yardımcı olabilecek başka adımlar da atabilirsiniz.

Ne kadar hızlı kilo vermeye çalışmalıyım?

Hemen çok kilo vermek cazip gelebilir. Ancak yavaş yavaş kilo veren kadınların kilo verme olasılığı daha yüksektir. Hedefleriniz hakkında doktorunuz konuşun. Doktorunuz sağlıklı bir beslenme ve egzersiz planı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Sağlıklı olmak veya kilo vermek için ne tür fiziksel aktiviteler yapmalıyım?

Düzenli olarak iki tür fiziksel aktivite yapmalısınız: aerobik ve kas güçlendirici aktiviteler. Aerobik aktiviteler (“kardiyo” olarak da bilinir) daha hızlı nefes almanızı ve kalbinizin daha hızlı atmasını sağlar. Koşma veya dans etme gibi aerobik aktiviteler sırasında, tüm vücudunuzu veya kol ve bacakların bir kombinasyonunu tekrar tekrar hareket ettirirsiniz.

Son not:

Düzenli egzersiz (fiziksel aktivite), kalp hastalığı ve felç de dahil olmak üzere birçok hastalık riskinizi azaltmanıza, ayrıca depresyon, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon gibi bazı durumların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir kiloya ulaşmak veya bu kiloda kalmak, güç ve dayanıklılık oluşturmak için farklı türde fiziksel aktiviteler yapılmalıdır.

Çoğu kişi kilo vermek için doğru miktarda sağlıklı gıda alması gerekir. Artan egzersiz veya fiziksel aktivite kilo vermeye yardımcı olabilir, ancak sağlıklı yiyecekler (yağsız protein, kepekli tahıllar, sebzeler ve meyveler) seçmek, birçok insanın sağlıklı bir kiloya ulaşması için en iyi yoldur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir