Gülşen, 21 Ekim’de Mahkemeye Çıkacak

Nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatiplilere yönelik sözleri gerekçesiyle tutuklanan, ardından ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verilen şarkıcı Gülşen, 21 Ekimde hakim karşısına çıkacak.

Gülşen, ev hapsinin sonlandırılması talebinde bulunmuş, talebi reddedilerek ev hapsinin devamına karar verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi müşteki olarak yer aldığı belirtiliyor.

Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de bulunuyor.

Ne olmuştu?

Şarkıcı Gülşen, Nisan ayındaki konserinde ekibinden bir arkadaşıyla şakalaştığı videodaki sözleri nedeniyle, sosyal medyada ve iktidar partililerce hedef gösterildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlattı, Gülşen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde sevk edilen Gülşen, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince aynı suçlama kapsamında tutuklandı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Üç gün sonra ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir