Göbek Yağından Sağlıklı Bir Şekilde Kurtulmanın 10 Yolu

Bazı insanlar için, karın bölümündeki aşırı kilolar büyük endişe kaynağıdır. Ancak uzmanlar, daha büyük sorunun karın bölgesindeki yağla birlikte gelen artan sağlık riskleri olduğunu söylüyor.

Haber Merkezi / Vücudunuzun orta bölümünün büyüklüğü, derinizin altındaki organları çevreleyen viseral yağ ile ilgilidir. Aynaya baktığınızda fark ettiğiniz şey deri altı yağ olsa da, iç organları saran yağ en zararlı olanıdır.

Araştırmalar, organlarımızın etrafındaki aşırı yağın aşağıdakiler dahil metabolik hastalık riskini artırdığını ortaya koymuştur;

  • Diyabet
  • Karaciğer yağlanması
  • Kalp hastalığı ve yüksek kolesterol
  • Polikistik over sendromu .
  • Fazla kilo ayrıca uyku apnesi, eklem ağrısı ve farklı kanser türleri riskini de artırır

Karın bölgesinden kilo vermek haftada birkaç kez mekik çekmek kadar kolay değil.

Egzersiz ve kuvvet antrenmanı yapın

Kalp atış hızınızı artıran ve sizi terleten egzersizler, genel olarak kilo vermenize yardımcı olur: Hem iç organlardaki hem de cildinizin altındaki yağlar.

Aerobik egzersiz, genel kalorileri yakar ve özellikle aynı anda diyetinizde değişiklikler yaparsanız toplam vücut yağını azaltmanıza yardımcı olur.

Uzmanlar, iç organlardaki yağları kaybetmenin anahtarının kombinasyon yaklaşımında yattığını söylüyor. Uzmanlar, haftada en az 150 dakikalık bir kardiyo rutini oluşturmayı ve haftada iki ila üç gün tüm vücut kuvvet antrenmanı eklemeyi önerir.

İlave şeker ve yüksek kalorili içecekleri sınırlayın

Çok fazla ilave şeker tüketmek, belinizin etrafında birikmesi muhtemel aşırı kilo ile ilişkilidir: Şekerle tatlandırılmış içecekler ve çok fazla meyve suyu içmek.

Mümkün olduğunca sık stres atın

Kendinizi stresli hissediyorsanız, vücudunuz muhtemelen stres hormonu kortizolünü kan dolaşımınıza salıyor. Kortizoldeki artış ile yüksek miktarlarda viseral yağ arasında güçlü bir bağlantı vardır.

Karın bölgenizi yontmak istiyorsanız, stres atmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Lif oranı yüksek yiyecekler tüketin

Nohut, mercimek ve muz gibi lif oranı yüksek yiyecekler yemek, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Bu gıdalar, suda çözülerek ve yapışkan bir jel oluşturarak gıdanın mideden bağırsağa geçişini yavaşlatabilen yüksek miktarda çözünür lif içerir.

Ayrıca, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler içeren dengeli bir beslenme oluşturmak, diyetlerimizde daha fazla lif bulunmasına yol açar.

Alkolü sınırlayın

Araştırmalar, eğer çok içen biriyseniz, sosyal veya sıradan içicilere göre daha fazla göbek yağınız olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, tükettiğiniz alkol miktarını azaltmayı deneyin.

Protein tüketin

Yemeklerinize protein eklediğinizden emin olun. Seçenekler arasında et, balık, yumurta, süt ve fasulye bulunur.

Araştırmalar, proteinin tok hissetmenize, açlık hormonu seviyelerini düşürmenize ve hatta bir sonraki öğününüzde daha az yemenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Sağlıklı karbonhidratları seçin

Karbonhidratlar kötüdür gibi bir algı bulunmakta. Ancak tüm karbonhidratlar kötü değildir. İşlenmiş karbonhidratlar yerine yüzde 100 tam tahıllı karbonhidratları tercih edin.

Uykusuz kalmayın

İyi bir gece uykusu hayati önem taşır. Diğer şeylerin yanı sıra bağışıklık sisteminizi güçlendirir, duygu durumunuzu halinizi iyileştirir ve üretkenliği artırır.

Karın bölgesi yağı ve kilo kaybı söz konusu olduğunda, uyku iştah açıcı hormonlar olan ghrelin ve leptini etkileyebilir.

Bir gecede yedi saat veya daha fazla uyumayı hedefleyin.

Ne yediğinizi ve egzersizinizi takip edin

Araştırmalar, yemek ve egzersiz günlüğü tutulduğunda başarının daha hızlı geldiğini gösteriyor. Ne yediğiniz ne kadar egzersiz yaptığınızı takip etiğinizde daha akıllıca kararlar verme olasılığınız artar.

Gece geç saatlerde yemek yemeyin

En sevdiğiniz TV şovunu izlerken tıka basa atıştırmaktan vazgeçin. Uzmanlar zamanında yenilen akşam yemeğinden sonra yememeyi öneriyor. Açlık duygusunu bastırmak için bir şey yiyecekseniz yoğurdu deneyin.

Ve hangi yöntemi denerseniz deneyin, tutarlı ve sabırlı olmanın sizi motive etmeye yardımcı olabileceğini unutmayın.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir