Elma Sirkesi Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir Mi?

Kilo vermenin hızlı ve kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? Peki, elma sirkesi aradığınız kilo verme iksiri olabilir mi? Araştırmaları değerlendiren konunun uzmanları, “muhtemelen hayır” diyor.

Haber Merkezi / Yapılan araştırmalarda elma sirkesinin kilo kaybına neden olmadığı ortaya çıktı. Elma sirkesi asetik asit içerir. Araştırmaya katılan denekler, 12 hafta boyunca sabahları 30 gr. ile 60 gr. arasında elma sirkesi aldılar.

Araştırmacılar asetik asidin şunları yapabileceğini öngördü:

  • Daha fazla yağ yakmaya neden olur
  • İştah açıcı hormonları değiştirir

Ne yazık ki, elma sirkesi hiçbir metabolik etki göstermedi. Sonuç, asetik asidin sadece mide bulandırdığı ve yemek yeme isteğini azalttığı ortaya çıktı.

Kilo kaybı için elma sirkesi kullanmak güvenli midir?

Elma sirkesinde bulunan asetik asit diş minesini aşındırabilmektedir. Bu yüzden elma sirkesini farklı bir içecekle karıştırarak kullanmak önemli.

Elma sirkesi beklediğimiz sihirli değnek değil mi?

Vücudumuz isteyerek kilo vermeye programlanmamışlardır: ‘Kilo verirsem öleceğim’ diye düşünür.

Vücut, kilo vermeye başladığınızda, iştahı ve açlığı artıran kimyasallar salgılamaya başlar. Vücut kilo kaybını sabote etmeye çalışır. Bu biyolojik dürtü nedeniyle, kilo kaybı için sihirli bir değnek asla olmayacak.

Peki, kilo vermek istiyorsam ne yapmalıyım? 

  • Öğün atlamayın: Gün boyunca üç kare yemek yiyin.
  • Kaydedin: Her gün ne yediğinizi kaydedin. Her gün yediğiniz yiyeceklerde kaç kalori olduğunu izlemek için bir uygulama kullanın. Kalorilerinizi nereye harcadığınıza bakın ve daha fazla protein mi yoksa daha az karbonhidrat mı alacağınızı belirleyin.
  • İyi uyuyun: İyi uyumadığınızda, sağlıksız kararlar verme olasılığınız daha yüksektir. Açlık hormonu (ghrelin) de iyi uyumadığınızda artar, bu nedenle daha aç uyanır ve daha çok yemek yersiniz.
  • Hareket edin: Haftada 150 ila 250 dakika egzersiz yapmalısınız. Diyet yapıyor ama egzersiz yapmıyorsanız, kas kütlesini koruyamazsınız.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir