Doğru Göz Kremi Nasıl Seçilir?

Yaşlandıkça göz çevremizde kaz ayağı adı verilen kırışıklıklar oluşmaya başlar, yaşlanma ayrıca şişkinlik, koyu halkalar neden olabilir (aman tanrım!). Cilt bakım rutininizin bir parçası olarak göz kremi kullanmaya başlamanın zamanı gelmiş demektir. 

Haber Merkezi / İster 20’li yaşlarınızda ister 60’lı yaşlarınızda olun bir göz kremi faydalı olabilir. Peki, bir göz kreminde nelere dikkat etmelisiniz?

Antioksidanlar

Antioksidanlar hücre hasarına karşı koruma sağlar. Kremin içeriğinde, çevresel hasarı önlemeye yardımcı olan C vitamini, E vitamini ve ferulik asit gibi bileşenleri arayın. Antioksidanlar şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.

Retinol

Retinol, dermatologların ve güzellik meraklılarının sevgilisidir ve bunun iyi bir nedeni var: A vitamininin bir formu olan retinol, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak ve önlemek için kolajeni uyarır. Yaşlanma karşıtı göz kremlerinde aranacak en önemli bileşendir.

Peptitler

Göz çevresindeki cildi sıkılaştırmak için kolajen ve elastini artıran peptitlere bakın.

Hyaluronik asit ve seramidler

Hyaluronik asit ve seramidler gibi nemlendirici bileşenlerle kuru cildi yatıştırır. Nemlendirilmiş cilt daha dolgun durur, bu nedenle kırışıklıklar daha az görünür.

Niasinamid ve kojik asit

En iyi göz kremleri bile kötü bir gece uykusunu bıraktığı hasarı düzeltemez. Niasinamid ve kojik asidi deneyin. Hücrelerdeki pigment üreten aktiviteyi azaltarak cildi aydınlatırlar.

Güneş kremi

Güneş kremi bir zorunluluktur. Yüzünüzün geri kalanına sürdüğünüz aynı SPF’yi kullanabilir veya göz bölgesi için tasarlanmış bir ürün alabilirsiniz.

Göz kremi nasıl kullanılır?

Cildinizi temizledikten ve güneş kremi sürdükten sonra göz kreminizi sürün. Ardından nemlendiricinizi kullanın. Buradaki ana fikir, göz kreminizi nemlendiricinizden önce uygulayarak bileşenlerin cildinize kolayca nüfuz etmesini sağlamak.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir