DEVA Lideri Ali Babacan: Hükümet Sabah Akşam Halka Korku Pompalıyor

Gaziantep’te halka hitap eden DEVA Lideri Babacan, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirterek, “Acı acı yaşıyoruz hep beraber. Bir de sabah akşam, dört bir koldan korku pompalamaya çalışıyorlar” dedi ve ekledi:

“Yok, dış güçlermiş, yok iç güçlermiş. Palavranın bini bir para. Ne diyorlar? Sandık yoluyla darbe diyorlar. Daha da ötesine gidiyorlar. İktidar değişirse tam bağımsızlık tehlikeye girer diyorlar. Bir kere şunun altını kalın kalın çiziyorum: Kimse bu milletin iradesine darbe diyemez.’’

Devlet yönetiminde uzun süre görev aldığını hatırlatan Babacan, iktidar partisinin her fırsatta “Düşman çok, biz şunu bunu yapıyoruz, siz de yoksulluğa razı olun diyorlar’’ şeklinde ifadelerle oy kullanacak vatandaşları ikilemde bıraktıklarını vurguladı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Gaziantep’te halka seslendi.

VOA Türkçe’den Orhan Erkılıç’ın aktardığına göre, konuşmasında iktidar partisinin söylemlerini eleştiren Babacan, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirterek, “Acı acı yaşıyoruz hep beraber. Bir de sabah akşam, dört bir koldan korku pompalamaya çalışıyorlar. Yok, dış güçlermiş, yok iç güçlermiş. Palavranın bini bir para. Ne diyorlar? Sandık yoluyla darbe diyorlar. Daha da ötesine gidiyorlar. İktidar değişirse tam bağımsızlık tehlikeye girer diyorlar. Bir kere şunun altını kalın kalın çiziyorum: Kimse bu milletin iradesine darbe diyemez’’ diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetiminde uzun süre görev aldığını hatırlatan Babacan, iktidar partisinin her fırsatta “Düşman çok, biz şunu bunu yapıyoruz, siz de yoksulluğa razı olun diyorlar’’ şeklinde ifadelerle oy kullanacak vatandaşları ikilemde bıraktıklarını vurgulayarak, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu iktidar giderse, milli savunmamıza zerre kadar zarar gelmez. Bu iktidar giderse, milli menfaatlerimize zerre kadar zarar gelmez. Bu iktidar giderse, milli değerlerimizden hiçbir şey kaybetmeyiz. Ülkenin Cumhurbaşkanının elin adamından Aptal olma diye mektuplar aldığı bir devrin utancını yok edeceğiz. Neymiş kuru soğana razı olun, vatan-millet Sakarya. Adama Hadi oradan derler. Bunlar ne diyor? Düşman çok, biz şunu bunu yapıyoruz, siz de yoksulluğa razı olun. Yahu niye böyle bir ikilem yaşatıyorsunuz bu millete. Ben hem milletimizin açlık sınırı altında olmasına itiraz ediyorum, hem de bu yönetimin ülkemizin milli onurunu yerle bir etmesine itiraz ediyorum.”

“Bu seçim bir referandumdur“

Babacan, 14 Mayıs seçimlerinin bir referandum olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Haksız ve orantısız rantlara son vereceğiz. İnsana ve doğaya zarar veren tüm işleri tarihe gömeceğiz. Devletimizin gücünü her bir vatandaşımızın yaşamıyla, sağlığıyla, mutluluğuyla, zenginliği ile sağlayacağız. Akıl dışı maceralara atılıp, ülkeyi fakirleştiren düzeni sonlandıracağız. Bu seçim bir referandumdur.

Her iki pusulada da bir referandum var. 1 metre uzunluğunda pusulada olsa ülkeyi yönetme arzusunda olan 2 alternatif var. Ama biz ne ile neyin arasında tercih yapacağız biliyor musunuz? Oy pusulalarında karşımızda 2 tercih var. Otoriterlik mi? Demokrasi mi? Keyfilik mi? Hukuk mu? Tek akıl mı? Ortak akıl mı? Gaziantep cevapların hepsini biliyor. Bu uzun pusula da aslında 2 tercih var.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir