Sırbistan’da Silahlı Saldırı: 8 Ölü, 13 Yaralı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a 60 kilometre mesafede düzenlenen silahlı saldırıda, 8 kişi hayatının kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mladenovac’ta, otomatik tüfeği bulunan saldırganın, seyir halindeki araçtan gelişigüzel etrafa ateş açması sonucu, ilk belirlemelere göre, 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 13 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Bratislav Gasic ise, yaşananları “terör eylemi” olarak nitelendirdi.

Sırbistan Devlet Televizyonu (RTS), saldırganın saldırıyı düzenlediği araçla kaçtığını duyurdu. Polisin aradığı saldırı şüphelisinin 21 yaşında olduğu bildiriliyor.

Sırbistan’da, çarşamba günü de Vladislav Ribnikar İlkokulu’nda, 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K’nin silahla gerçekleştirdiği saldırıda, 8’i çocuk, 1’i güvenlik görevlisi 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Eski Yugoslavya’nın dağılmasının ardından 1990’lı yıllarda yaşanan iç savaşlar, bölgede önemli miktarda saldırı silahının kontrolsüz bir şekilde halkın eline geçmesine yol açmıştı.

2019’da yayımlanan bir rapora göre ülkede her 100 kişiye 39,1 silah düşüyor. Sırbistan, bu sıralamada ABD ve Karadağ’dan sonra dünyada üçüncü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir