Çocukların Abur Cuburdan Uzak Durmasını Mı İstiyorsun? Beş İpucu

Birçok ebeveyn, çocuklarının şekerli ve işlenmiş gıdalara olan bağımlılığıyla mücadele ediyor. Ara sıra yapılan kaçamaklar normal olsa da, abur cubur ağırlıklı bir beslenme, ileride ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haber Merkezi / Peki, çocuklarınızı yoksunluklara başvurmadan daha sağlıklı beslenme seçenekleri benimsetmeye nasıl teşvik edebilirsiniz? İşte çocuklarınızın abur cubur isteğini azaltmak için 5 ipucu:

Örnek olarak: Çocuklar genellikle yetişkinlerde gördükleri davranışları taklit ederler, bu nedenle iyi bir örnek oluşturmak çok önemlidir. Sağlıklı yemekler ve atıştırmalıklar yemek için çaba gösterin ve çocuklarınızı yemek planlama ve hazırlama sürecine dahil edin.

Çocuklarınız işlenmiş atıştırmalıklar yerine meyve, sebze ve tam tahılları seçtiğinizi gördüklerinde, onlar da aynı şeyi yapmaya daha yatkın olacaklardır.

Sağlıklı yiyecekleri eğlenceli ve erişilebilir hale getirin: Yemek sunumunda yaratıcı olun, çocuklarınızı yemek planlama ve hazırlama sürecine dahil edin ve eğlenceli tarifleri birlikte keşfedin. Sağlıklı atıştırmalıkların evde kolayca bulunabildiğinden emin olun, ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve buzdolabında göz hizasında tutun.

Abur cuburlara erişimi sınırlayın: İkramlarla kendinizi şımartmakta sorun yok ama konu abur cubur tüketimine gelince sınırlar koymak çok önemli. İştahı azaltmak için evde abur cubur bulundurmaktan kaçının.

Beslenme konusunda eğitim verin: Çocuklarınıza beslenmenin önemini ve farklı gıdaların vücutlarını nasıl etkilediğini öğretin. Tüm besin gruplarından çeşitli yiyecekleri yemenin faydalarını vurgulayarak denge ve ölçülülük kavramını açıklayın. Beslenmeyi ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmek için kitaplar, videolar ve oyunlar gibi yaşa uygun kaynakları kullanın.

Sağlıklı alışkanlıkları teşvik edin: İyi beslenmenin yanı sıra düzenli fiziksel aktivite ve yeterli uyku gibi diğer sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmek de önemlidir. Çocuklarınızı keyif aldıkları fiziksel aktivitelerle meşgul edin. Her gece yeterince uyuduklarından emin olun, çünkü uyku eksikliği sağlıksız yiyeceklere olan istekte katkıda bulunabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir