CHP Lideri Özel’den Meral Akşener’e Sert Tepki: Kavga Etmek İstiyor

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in seçim öncesinde iktidarın değil, CHP’nin kendilerine engel çıkarttığını ifade etmesine sert tepki gösteren CHP Lideri Özgür Özel, “Ya ciddi şekilde yanıltıldı ya da bizle kavga etmek istiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, hukukçu ve yazar Muammer Aksoy’un katledilişinin 34. yıldönümü nedeniyle Ankara’da gerçekleştirilen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre; Özgür Özel’e, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Özgür Özel Eskişehir’de ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen, AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel’e sesleniyorum: Siz bilmeyebilirsiniz 2017’de biz hayır oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na gidin sorun, CHP bize 1 liralık yardım yapmış mı? Cevabı hayır. Partimizi kurduğumuzda Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız” sözleri soruldu.

14 Mayıs seçiminde İYİ Parti’den milletvekili seçilip daha sonra AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nu kastettiğini söyleyen Özel, “Ben gerçekten Akşener’in konuşmasına çok şaşırdım. İki ihtimal var. İhtimallerden bir tanesi Sayın Genel Başkanı ciddi şekilde yanıltılmış, ikincisi de Sayın Genel Başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben Sayın Genel Başkan’la kavga etmeyeceğim, bunun kimseye faydası yok. Muhalefete muhalefet etmek gibi bir derdimiz yok. Eskişehir konuşmamda bahsettiğim mevzu şu: Benim bahsettiğim aday şu an AK Parti’nin adayı. İYİ Parti’den milletvekili seçilen kişi, Millet İttifakı’nın oylarıyla milletvekili seçilen kişi bir siyasi yankesicilikle, siyasi dolandırıcılıkla ve Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti AK Parti’ye katıldı” dedi.

“Ben ‘Geçmişte birlikte olduklarımızı bugün saray birtakım imkanlar yaratarak karşımıza çıkarıyor’ derken, Eskişehir’deki AK Parti adayını kastettim” diyen Özel, “Benim ne Kemal Bey’e sormaya ihtiyacım var ne de başkasına ben Meral Hanım’ın da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine kefilim. Mesele benim için bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi boyutundadır. İYİ Parti’den seçilip AK Parti’ye geçen milli irade hırsızına laf ediyorum. Yoksa İYİ Parti adaylarına niye laf edeyim, iyi insanlar” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir