CHP Lideri Özel’den “Acı Reçete” Uyarısı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde halka seslenen CHP Lideri Özgür Özel, 1 Nisan’da bu hükümet ‘yahu bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu, bu kadar eziyet çektiler yine de oy verdiler’ derse ertesi güne yapacak bir şey yok” dedi ve ekledi:

“1 Nisan’ın ertesi günü artık emeklisi, emekçisi, çiftçisi, esnafı büyük zorluklar yaşayacak. Ama 1 gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart günü önünüzde sandık var. Bu seçim bir genel seçim değil yerel seçim, çalışkan, dürüst insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Ama bu seçim aynı zamanda ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim.”

Özel, konuşmasının devamında, “Yokluktan, yoksulluktan, kıtlıktan, düşük maaşlardan, enflasyondan, hayat pahalılığından şikayeti olan herkes bu hükümete bir sarı kart gösterirse, bir kırmızı ışık yakarsa ‘benim derdim boyumu aştı, hep zenginleri düşünmeyin’ derse o zaman bir ümit var” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler kapsamında partisinin İzmir’in Ödemiş ve Tire ilçesinde düzenlediği mitinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ekonomik sorunlara dikkati çeken Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir. 4 yıl seçim yok. Acı reçete geliyor ve hiç kimsenin şüphesi olmasın; bu ülkede kemeri 5’li çete sıkmıyor, acı reçeteyi koca koca holdingler içmiyor. Erdoğan başbakan olduğunda en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret seviyesindeydi. Erdoğan bu düzeni bozmasaydı bugün en düşük emekli aylığı 26 bin lira olacaktı. Bugün aldığınız 10 bin lira 2,5 çeyrek altını zor karşılıyor.

2015’te Sayın Kemal Kılıçdaroğlu emekliye iki bayramda 1 maaş ikramiye dedi. 7 Haziran’da emekli gücünü gösterdi oylarını AK Parti’ye vermedi, çoğunluğu kaybetti. 1 Kasım’da seçimlere giderken bende vereceğim dedi AK Parti. 2018’de ise bin TL verdi. Beğenmediğimiz bin TL bayram ikramiyesi 24 kilo dana kıyma alınıyordu. Bugün 3 bin TL yaptı ikramiyeyi, 6 kilo dana kıymayı zor alıyor.

Dün akşam döndük baktık. Erdoğan ilk geldiğinde üniversiteliye verilen kredi 300 TL. Kendisi bugün 2 bin TL veriyor. ‘300 TL nere 2 bin TL nere’ diyor. 2014’de 300 TL ile 333 gevrek alınıyor. Bu seneki 2 bin TL ile 200 tane İzmir gevreği alınıyor. Öğrencinin cebinden 133 gevrek çalıyorlar her ay. 2014’te 300 TL ile 500 boyoz alınıyor. 2 bin TL’lik kredi ile 200 boyoz alınıyor. Öğrencinin cebinden 300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır. Bu hesap böyle biline… Bir asgari ücret Saray’da 55 saniyede harcanıyor. Dün ilan edilen işsizlik son 32 ayın en yüksek rakamı.”

Özel’den Kılıçdaroğlu mesajı: Allah ondan razı olsun

Özgür Özel, Tire’de yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi: “Emeklinin halini gördünüz. AKP ilk iktidara geldiğinde ‘kriz var’ diyordu. O zamanlar emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Emekliyle uğraşmasa, enflasyona ezdirmese, Tayyip Bey gelip emeklinin maaşına dokunmasaydı, düzen sürseydi bugün emekli maaşı 26 bin TL olacaktı.

3 Kasım 2002 günü en düşük asgari ücret, tam 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin TL iki buçuk çeyrek altın alıyor. Bayram ikramiyesini kimin sayesinde alıyoruz? Kılıçdaroğlu sayesinde. Allah ondan razı olsun. 2015 yılında Kemal Bey dedi ki ‘İki bayramda da birer emekli maaşı’. Dediler ki ‘Olmaz, veremezsin’. Yeniden seçime giderken ne dediler? ‘Biz de vereceğiz’. 2015’te söz verdiler, 2018’de 1000 TL verdiler.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir