Beyonce’nin Yeni Albümü Yayınlandı

ABD müzik endüstrisinin divası Beyonce, ‘Renaissance’ adındaki 16 şarkılık albümünü bugün yayınladı. Beyonce’nin albüm adı, Fransızca’da yeniden doğuş anlamına gelen ve Orta Çağ’ın bitişini simgeleyen Rönesans kavramından alıyor.

Haber Merkezi / Disko’dan Reggae’ye, Blues’dan Pop’a birçok türün harmanlandığı albümde Donna Summer şarkısı I Feel Love’un altyapısının kullanıldığı ‘Summer Renaissance’ şarkısı dikkat çekiyor.

Albümün ilk single’ı olan ‘Break My Soul’dan yaklaşık bir hafta sonra gelen üçlemenin ilkinde Jay-Z, Skrillex, 070 Shake, The-Dream, Drake ile işbirlikleri yer alıyor.

Renaissance, Beyoncé’nin 2016’da yayınladığı 65 dakikalık bir filmin de eşlik ettiği ödüllü ‘Lemonade’ albümünden bu yana ilk albümü.

Müzik dünyasına 1997’de Destiny’s Child grubuyla giren Beyonce, 2003’te solo kariyerine adım attı. Crazy in Love, Single Ladies ve Hold Up gibi şarkılarıyla, kendi jenerasyonunun en başarılı sanatçılarından oldu.

Toplam 28 ödül ve 79 adaylıkla, Grammy ödülleri tarihinde diğer tüm kadın sanatçıları geride bıraktı.

Sanatçı 2018’de de ABD’deki Coachella Festivali’nin ana sanatçısı olarak sahneye çıkarak bunu yapan ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın sanatçı oldu.

Festivalde sahneye koyduğu, siyah kültürüne ve ABD’deki siyah üniversitelerine övgüde bulunan şovu Netflix tarafından “Homecoming” adıyla kaydedildi ve bu kayıt da “en iyi müzik filmi” kategorisinde Grammy ödülü kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir