Bangladeş’te Feribotta Yangın: En Az 39 Ölü

Bangladeş’in güneyindeki Jhalokati ilçesi açıklarındaki Sugandha Nehri’nde seyreden ve 500 yolcu taşıyan MV Avijan-10 isimli feribotta cuma günü sabaha karşı 3 sularında yangın çıktı.

Haber Merkezi / Yangında en az 39 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi de yaralandı. Çok sayıda kişinin ağır yanıkları olması nedeniyle faciada ölü sayısının büyük ihtimalle artabileceği belirtiliyor.

Yangın sırasında feribotta 500’e yakın yolcu vardı. Feribotun motor dairesinde başlayan yangının, hızla yayıldığı ve saatlerce sürdüğü bildirildi.

Çok sayıda nehrin bulunduğu Bangladeş’te, yoğun kullanılan deniz ulaşımındaki feribot kazaları sık sık yaşanıyor.

Bunun nedenleri ise kalabalık seferler, feribotlarda düzenli bakım yapılmaması ve ülkede bulunan çok sayıda tersanedeki kötü güvenlik koşulları olarak sıralanıyor.

Ülkede feribotlar sık sık kötü hava koşulları nedeniyle de batıyor. Haziran 2020’de, 50 kişiyi taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu çok sayıda kişi ölmüştü.

İtfaiye görevlisi Fazlul Hak, yolcuların çoğunun hafta sonunu aileleri ve arkadaşlarıyla geçirmek için memleketine dönen kişilerden oluştuğunu belirtti.

Hak, kurtarma ekiplerinin şu ana kadar 39 cesede ulaştığını, ağır yanıkları bulunan 7’si ağır 72 kişinin de Dakka’da hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Kurtarma operasyonunun başında bulunan itfaiye görevlisi Kamaluddin Bhuiyan da, yangının makine dairesinde çıkmış olabileceğini söyledi. Bhuiyan, yangının iki saat süren operasyonun ardından kontrol altına alındığını kaydetti.

Yangından sağ kurtulan yaşlı bir kadın Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, “Alt güvertede bir minderin üzerinde uyuyorduk. 9 yaşındaki torunum Nayeem benimleydi. Suya atladı. Ona ne olduğunu bilmiyorum”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir