Anket: İstanbul Ve Ankara’da Hangi Aday Önde?

İstanbul’da ‘Ekrem İmamoğlu seçilmeli’ diyenlerin oranı yüzde 46.3 olurken ‘Murat Kurum seçilmeli’ diyenlerin oranı yüzde 42.1. Ankara’da ise Mansur Yavaş, Turgut Altınok’un 2.1 puan önünde birinci sırada yer aldı.

Haber Merkezi / 31 Mart’ta yapılacak seçimler yaklaştıkça araştırma şirketleri de, seçimlere ilişkin anket araştırmalarına hız verdi. ASAL Araştırma, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yaptığı anketin ön sonucunu paylaştı.

19-22 Ocak tarihlerinde 2 bin kişiyle yüz yüze görüşme yapılan ankette, katılımcılara “Bu Pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Olsa Hangi Siyasi Partiye Oyunuzu Verirsiniz?” sorusu yönetildi.

ASAL Araştırma’nın yaptığı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un 2.1 puan önünde çıktı.

“Her şeye rağmen Mansur Yavaş önde olsa da kafa kafaya bir seçime doğru gidiyoruz” diyen ASAL Araştırma, şu değerlendirmeyi yaptı: “İyi Parti- DEM Parti-Yeniden Refah Partisi ile Diğer Partilerin adaylarının açıklanmasının ardından yapacağımız çalışmalarda tablo daha da netleşmiş olacak.”

İstanbul seçimleriyle ilgili son anket ise Optimar’dan geldi. Gazeteci Abdülkadir Selvi’nin köşesine taşıdığı ankette İstanbul seçimleri için Ekrem İmamoğlu birinci sırada yer aldı.

Ankete göre ‘Ekrem İmamoğlu seçilmeli’ diyenlerin oranı yüzde 46.3 olurken ‘Murat Kurum seçilmeli’ diyenlerin oranı yüzde 42.1. Kararsız olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 5.7.

‘Kim seçilecek?’ sorusunda ise fark daha da açılıyor. Bu soruya ankete katılanların yüzde 50.5’i Ekrem İmamoğlu, 41.7’si Murat Kurum diyor.

Ankete katılanların yüzde 40.3’ü Ekrem İmamoğlu’nun geride kalan 5 senede başarılı bir belediyecilik yürüttüğü görüşünde. Yüzde 33.7’si İmamoğlu’nu başarısız bulurken yüzde 26’lik bir kesim ise bir şey değişmediğini ifade etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir