Akşener’den Özel’e Yanıt: Midem Bulanıyor Artık

CHP Lideri Özgür Özel’in ‘İYİ Parti bize Balıkesir’de jest yapsın’ sözlerine yanıt veren İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “CHP’nin jest isteme işleminden bıktım usandım midem bulanıyor artık. Bu netlikte söyleyeyim çünkü bir 15 milletvekili ve biz onlarla herhangi bir nasıl diyeyim arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik bir vefa sistemi içerisinde gezdik ve en ufak incitici bir cümlemiz olmadı” dedi ve ekledi:

“15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu’na o dönemin CHP yöneticilerine ama o kadar ki dön baba dönelim 15 milletvekiline. Ama genel başkanlar dikkatli dil kullanmasına fayda var diye düşünüyorum. Bir yanlışlık daha yapılıyor. Çok manidar bulduğum ifade ediyorum. İsmail Ok beyefendi doğrudur belediye başkan adayı oldu, seçilemedi. 9000 oyla seçilemedi. O Günlerde o dönemde yapılan karşılıklı didismeyle seçilemedi.”

Akşener açıklamasının devamında, “Seçim kaybettikten sonra hepimize sinir oldu O günden sonra da AK Parti’ye Milletvekili olarak geçti.. Belediye başkanı oldu. AK Parti’ye gitti deniliyor, bu kocaman bir yalan. Ben Sayın Ahmet Akın’a karşı evet bir zarif cümle kurdum yani Fi tarihinde. Çünkü o şöyle bir beyanat verdi; ‘Sayın ok gidince ben artık iyi Parti’nin de milletvekiliyim’ dedi. Ben de çok teşekkür ediyorum beni borçlandırdın dedim ama Balıkesir bize bırakıldığında Antalya’yı da CHP’ye bıraktık. Demek ki bilgileri yok arkadaşların bu konuda, şimdi ben hatırlatmış olayım” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler kapsamında Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde esnafı ziyaretinde bulundu. Akşener, ziyaretler sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazete Pencere’nin aktardığına göre; Meral Akşener’in konuşmasından öne çıkan başlıklar bu şekilde: “Şimdi ben bu seçimlerin büyük bir dikkatle götürmeye çalışıyorum. Hem ben hem arkadaşlarım her zaman seçimleri seçmenin düğünü, bayramı olarak değerlendirdik. Seçmenin lehine seçmen için doğru olan işlerin yarıştığı bir dönem olmasına gayret ettik.

Ben esnafı ilk defa gezmiyorum bütün ağalar yan gelip yatarken ben tek kadın genel başkan olarak; grubu olan bir siyasi parti kadın Genel Başkanı tam 3 yıl boyunca esnaf esnaf; Ankara’da olanlar biliyor, beraberce gezdik burayı öğrendik kamuoyuyla paylaştık ve iktidar partisine de buyurun bu dertleri çözün dedik.

Biz bir Cumhuriyet Halk Partisi ile 2018-2019 ve 2023’te İttifak yaptık. Çünkü bu şu anda Türkiye’nin mahkum olduğu ucube sistem dediğim bu ittifaklara mecbur bırakan sistem bunu yarattı ve böyle bir yol yürüdü. Hem kişisel olarak hem partimin mensupları olarak biz sistemi değiştirebilecek sonuç için gayret gösterdik. Her bir suçu benim üzerime bırakıyor herkes. Keşke bu suç bırakmak problemi çözse. Tamam suçlar benim olsun aldım, gittim. Hani bir film vardır günah yiyen bir papaz vardır onun gibi ben günahları yiyeyim.

Hay hay yeter ki siz günahsız kalın ama konu o değil ki biz başaramadık, bu seçime 3 yıl kala sürekli olarak bir şey söyledim ben. Allah rızası için bir araya toplanıp düzgünce tek bir adayın etrafında toplanıp gidelim ve Sayın Kılıçdaroğlu’na 5 kişi onlar 5 kişi biz onların huzurunda dönüp dedim ki ‘sayın genel başkanım biz birbirimize öyle hitap ediyorduk. Bu iki Belediye Başkanı adayımızın herhangi birine cumhurbaşkanı adayı gösterecekseniz biz varız ama diğerini geri çekin. Eğer bu arkadaşlarımızdan hiçbirini göstermeyecekseniz ikisine birden geri çekin.

Bir başka aday üzerine gideceksek, hiçbirini göstermiyorsanız geri çekin. Çünkü seçmeni taraftar halinde getirir. Bu arkadaşlarımızın tutumu bu yerine geldi mi gelmedi. Ben buna dikkat çekebilmek için durup dururken ben başbakan olacağım dedim. Bunun anlamı ne? Herkes güldü bana bu kadın deli mi ne diye. Bunun anlamı ne? Biz bu ucube sistemi kazanacak değiştirecek bir psikolojik atmosfer yaratmak amaçlıydı.

Sonuçta biz başaramadık yani ittifak siyaseti ile öyle ya da böyle başaramadık. Biz iyi Parti olarak tek mi başımıza hür müstakil bu yerel seçimlerde seçime gitmeye karar verdik kararı bu esnaf esnaf dükkanlarında rastladığımız insanlar verecek.

O günden beri biz inanılmaz bir hakarete iftiraya çirkinlikle karşı karşıya kalıyoruz bugün çok ilginç bir fotoğraf yap gördüm bizim Gölbaşı Belediye Meclis üyelerimizden 2 sırada bulunan arkadaşımız hem Mansur Bey’i hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne il başkanlığımızı yapıp sonra genel müdür olan Mesut Özarslan arkadaşımızın şimdi biliyorsunuz Keçiören Belediye Başkan Adayı CHP’nin onun seçim bürosunda bir fotoğrafını gösterdi.

“30 yıl aktif politika yapıyorum”

Arkadaşlar halen bizim listemizden aday bu güzel bir şey değil bu insanlar olan inancı insanlara olan saygının siyasetçi olan saygının siyasetçi olan inancın ortadan kalktığı bir çirkin tavırdır dürüst bir şekilde ben sizden aday falan olmayacağım burayı destekliyorum sizinle beraber olmak istemiyorum demek çok saygıdeğer bir davranıştır ama o listede yer alıp o listeden istifa etmeyip orada gidip yani fotoğraf vermek ve buna da müsaade etmek hem büyükşehir belediye başkan adayının ve o ilçenin adayının müsaade etmesi bunu fotoğraf olarak paylaşması 30 yıl aktif politika yapıyorum.

80 öncesinde sağ sol kavgasını yaşamış insanım abim MHP il başkanıydı ben böylesine bir çirkinliği ilk defa rastlıyorum seçilirsin bu bile yanlış ama seçilirsin gidersin ya da öncesinde dürüst bir şekilde dersin ki ben yokum kardeşim biz de buna saygı gösteririz.

Bu her şeyin mübah olduğu seçim şeklini alıyor ve herkesin her şeyi İYİ Parti üzerine boca ettiği bir durum. CHP’nin jest isteme işleminden bıktım usandım midem bulanıyor artık. Bu netlikte söyleyeyim çünkü bir 15 milletvekili ve biz onlarla herhangi bir nasıl diyeyim arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik bir vefa sistemi içerisinde gezdik ve en ufak incitici bir cümlemiz olmadı. 15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu’na o dönemin CHP yöneticilerine ama o kadar ki dön baba dönelim 15 milletvekiline.

Ama genel başkanlarım dikkatli dil kullanmasına fayda var diye düşünüyorum. Bir yanlışlık daha yapılıyor. Çok manidar bulduğum ifade ediyorum. İsmail Ok beyefendi doğrudur belediye başkan adayı oldu, seçilemedi. 9000 oyla seçilemedi. O Günlerde o dönemde yapılan karşılıklı didişmeyle seçilemedi.  Seçim kaybettikten sonra hepimize sinir oldu O günden sonra da AK Parti’ye Milletvekili olarak geçti…

Belediye başkanı oldu. AK Parti’ye gitti deniliyor, bu kocaman bir yalan. Ben Sayın Ahmet Akın’a karşı evet bir zarif cümle kurdum yani Fi tarihinde. Çünkü o şöyle bir beyanat verdi; ‘Sayın ok gidince ben artık iyi Parti’nin de milletvekiliyim’ dedi. Ben de çok teşekkür ediyorum beni borçlandırdın dedim ama Balıkesir bize bırakıldığında Antalya’yı da CHP’ye bıraktık. Demek ki bilgileri yok arkadaşların bu konuda, şimdi ben hatırlatmış olayım.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir