İmamoğlu Ve Kurum Arasında “Canlı Yayın” Polemiği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum arasında “canlı yayın” polemiği devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un açıklamalarına cevap vererek, “Söylemleri ve ifadeleri cevap verilecek seviyede değil üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki onda bile başarı elde edemiyor” dedi.

Murat Kurum, dün katıldığı TRT Haber yayınında Ekrem İmamoğlu’nu hedef alırken “Benimle proje konuşamaz. Sadece İstanbul’u konuşamaz çünkü bilmiyor” demişti. İmamoğlu bugün, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ziyareti sırasında, bununla ilgili gelen bir soru üzerine Kurum’la canlı yayında karşı karşıya gelmeye ‘tereddütsüz” olarak olumlu baktığını söylemiş ve şunları eklemişti:

“Elbette bir arada olmaktan ve konuşmaktan, İstanbul’u paylaşmaktan, İstanbul’la ilgili karşılıklı yorum yapmaktan her zaman mutlu olmuşuzdur. Bunu değerli bulmuşuzdur. Elbette ki medeni bir ülkede, medeni bir şehirde, medeniyetin beşiği İstanbul’da, İstanbul için bir süreç ve yarış oluyorsa böylesi bir ortama elbette ki ‘Evet’ derim. Tereddütsüz olumlu karşılarım.”

İmamoğlu’nun açıklamasından sonra Murat Kurum, aynı konunun tekrar hatırlatılması üzerine İBB Başkanı’nın “samimi” bulmadığını söylemişti. Kurum  “Ekrem beyin İstanbul’u ilk önce bir özne olarak görmesi lazım. İstanbul’u görmeyenlerin bugün İstanbul’u bizle konuşmak isteme çağrıları samimi değil. İstanbul konuşulacaksa her projeyi her ortamda konuşmaya hazırız. Bakış açısı samimi değil. Biz her davete açığız ama önce samimiyetini gösterecek” demişti.

Murat Kurum, kendisine yöneltilen ‘Anket sonuçları ne durumda’ sorusuna ise, “İçerideki salonu gördüyseniz, anket sonucu işte budur. Saha da aynısını söylüyor. Anket her zaman sahadır. Sahanın gücüdür. Sahanın sesidir. Sahanın duygusudur, sahanın size sarılma isteğidir, arzusudur. Hamdolsun çok iyi gidiyoruz. O yüzden zaten burada Ekrem başkan ne yapacağını şaşırdı.

CHP anlayışı ne yapacağını şaşırdı. İttifak yapıyor musunuz sorusuna cevap veremiyorlar, yaptık demiyorlar, yapmadık demiyorlar. Yani böyle savruluyorlar. O yüzden çok güzel gidiyor, anketlerde de öndeyiz. Zaten anket firmaları da bunları paylaşıyorlar. İnşallah biz 31 Mart’ta şunu söylüyoruz; Nisan gelecek dertler bitecek. Nisan gelecek, İstanbul’un, İstanbulların yüzü gülecek” diyerek cevap vermişti.

“Bir daveti bile elini yüzüne bulaştırdı”

Son olarak Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken rakibi Murat Kurum’un açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Söylemleri ve ifadeleri cevap verilecek seviyede değil üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki onda bile başarı elde edemiyor. Birçok konuda başarı elde edemediği gibi geçmiş dönemde yaptığı icraatlerde yani bir daveti bile elini yüzüne bulaştırdı. Herkesi zor duruma düşürdü. Bizim nezaketle söylediğimiz bir cümleye atlayıp hayır davet edilmedin deyip ortada bir fırtına kopardı sonra da niye gelmedi dedi. Dolayısıyla cevap versem bir türlü vermesem bir türlü. Kendi haline bırakıyorum.

Ortak yayın sorusuna yanıt veren İmamoğlu ise şunları söyledi: İlan veremediğimiz 13 kanal var. Genel Başkanım ne TRT ne de 13 kanal paramızla bile İBB’nin hizmetlerini anlattığı kampanyasından bahsediyorum bu arada; İmamoğlu’nun adaylık kampanyası ayrı. Onu bile yayınlamayan televizyonlar var. O kanallardan birinde olur sorun yok.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir