Tokat: Sulusaray Kaplıcaları

Sulusaray Kaplıcaları; Tokat’ın Niksar İlçesi, Ilıca Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Sulusaray’a 3 km., Tokat’a 69 km., Artova’ya 30 km, Yeşilyurt’ta 11 km uzaklıktadır.

Tokat kent merkezden haftanın her günü buraya Sulusaray Kooperatifi dolmuşları saat başı kaplıcaya servis hizmeti yapılmaktadır. Bu servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da şahsi aracınızla tabelaları takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.

Sulusaray Kaplıcaları, yöre halkının ve çevresinde bulunan ilçelerdeki insanların sürekli ziyaret ettiği yerlerden biridir. Kaplıcaların bulunduğu bölge, İç Anadolu hem de Karadeniz iklimi hakimdir.

Romatizma, cilt ve nevralji hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte… Sulusaray Kaplıcaları’nın sularında sülfat, sodyumklorür ve bikarbonat mevcut. Termal sulardaki ilk incelemeler 1933 yılında yapılmıştır.

Eğer yakın bir zamanda tatil için bir kaplıca bölgesini tercih etmek istiyorsanız Sulusaray Kaplıcaları’nı rotanıza dahil edebilirsiniz. Sulusaray Kaplıcaları’nda konaklayabileceğiniz oteller bulunmakta. Aynı zamanda kamp yapabileceğiniz yerler de mevcuttur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir