Kazakistan’da Mühimmat Deposunda Patlama: 4 Ölü

Kazakistan’ın güneyindeki Taraz kentinde yer alan bir askeri mühimmat deposunda meydana gelen bir dizi patlamada dört askerin öldüğü, onlarca insanın yaralandığı duyuruldu. Yaralılardan 28’inin halen hastanede tedavi gördüğü bildirdi.

Haber Merkezi / Kazakistan’ın güneyindeki Taraz kentine bağlı Bayzak İlçesi, Kaynar köyünde yer alan bir askeri mühimmat deposunda bir dizi patlama meydana geldi.

Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev, patlamalarda dört askerin hayatını kaybettiğini, onlarca askerinde yaralandığını açıkladı. Yermekbayev, ölen ve yaralananlar arasında sivillerin bulunmadığını söyledi.

Patlamanın meydana geldiği askeri deponun çevresindeki dört köyün tahliye edildiği, yağmalamayı önlemek için boşaltılan yerleşim yerlerinde devriyelerin gezdiği aktarıldı. Bölgedeki demiryolları ve otoyolların kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Rus yayın kuruluşu RT, patlamada en az 66 kişinin yaralandığını ve bunlardan 28’inin halen hastanede tedavi gördüğünü bildirdi. Kazak Savunma Bakanlığı ise, mühimmat deposunda yeni patlamaların olmadığını, ancak yangın hala devam ettiğini duyurdu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Savunma, Acil Durum bakanları ve İçişleri Bakan Yardımcısı’nın bölgeye gittiğini söyledi.

Patlamaya neyin neden olduğu hala bilinmiyor, ancak bakanlık bunun depolanan TNT’nin yanmasından kaynaklanabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Patlamanın neye neden olduğunun araştırılması için komisyon kurulmuş durumda.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir