Hollanda, Dünya Kupası’na Galibiyetle Başladı

Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası 2022 A Grubu maçında Senegal ile Hollanda karşı karşıya geldi. Al Thumama Stadı’nda oynanan ve Wilton Pereira Sampaio’nun yönetti karşılaşmayı Hollanda 2-0 kazandı.

Haber Merkezi / Hollanda adına galibiyeti getiren golleri 85. dakikada Cody Gakpo ve 90+9. dakikada Klaassen kaydetti. Hollanda, bu galibiyet ile 3 puan ve +2 averajla Ekvador ile her şeyini eşitledi. Senegal ise Katar ile beraber son sırayı paylaştı.

Karşılaşmadan dakikalar

28. dakikada Gakpo’nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içi sol çaprazda van Dijk’ın uzak köşeye yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

39. dakikada Berghuis’in ceza yayı önünden sol ayağıyla yaptığı vuruşta top az farkla üstten dışarı gitti.

54. dakikada sağ taraftan Gakpo’nun kullandığı köşe vuruşunda altıpas önünde iyi yükselen van Dijk’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

66. dakikada Diatta’nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Dia’nin, bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Noppert topu kornere çeldi.

74. dakikada Ismaila Sarr’ın pasında Gueye, ceza yayı üzerinden içeri girerek yaptığı vuruşta kaleci Noppert gole izin vermedi.

85. dakikada Depay pasını De Jong’a aktardı. De Jong’un ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Gakpo, kaleci Mendy’den önce kafayı vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

90+9. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Depay’ın yerden vuruşunda kaleci Mendy topu oyun alanına çeldi. Klaassen seken topu tamamlayarak farkı ikiye çıkardı. 0-2

Stat: Al Thumama

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires

Senegal: Eduard Mendy, Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Pape Cisse, Abdou Diallo (Ismail Jakobs dk. 62), Cheikhou Kouyate (Pape Gueye dk. 74), Nampalys Mendy, Idrissa Gueye, Ismailia Sarr, Krepin Diatta (Nicolas Jackson dk. 74), Boulaye Dia (Bamba Dieng dk. 69)

Hollanda: Noppert, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Nathan Ake, Denzel Dumfries, Berghuis (Teun Koopmeiners dk.79), Frenkie De Jong, Daley Blind, Gakpo (Marten de Roon dk. 90+4 ?), Vincent Janssen (Memphis Depay dk. 62), Steven Bergwijn (Davy Klaassen dk. 79)

Goller: Gakpo (dk. 85), Klaassen (dk. 90+9) (Hollanda)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir