Hindistan’da Toprak Kayması: En Az 10 Ölü

Hindistan’ın dağlık Himachal Pradesh eyaletinde yaşanan toprak kaymasında en az 10 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Yetkililer 200’den fazla personelin hayatta kalanları kurtarmak için çalıştığını açıkladı.

Haber Merkezi / Hintli yetkililer, dağlık Himachal Pradesh eyaletinde yaşanan toprak kayması sonucu en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını, onlarca kişinin de mahsur kaldığını açıkladı.

Himachal Pradesh başbakanı Jairam Thakur’un ofisinden yapılan açıklamada, “Yaklaşık 60 kişinin enkaz altına kaldığından korkulduğunu” duyurdu.

Hint-Tibet Sınır Polisi (ITBP) sözcüsü Vivek Kumar Pandey, Reuters haber ajansına, mahsur kalanlar arasında toprak kaymasında enkaz altında kalan bir otobüsün içindeki yolcuların olduğunu açıkladı. Pandey, açıklamasının devamında, “Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini” söyledi.

Bir polis yetkilisi AFP haber ajansına, bölgeye hala kayaların düştüğünü söyledi. Yetkili, kurtarılan 14 kişinin tedavi altına alındığını belirtti.

Yetkililer tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, kurtarma görevlilerinin toprak kayması sonucu mahsur kalan insanları kurtarmak için çalıştıkları görülüyor.

Hindistan’ın kuzey Himalaya bölgesinde, özellikle şiddetli yağmurların yaşandığı muson mevsiminde toprak kaymalarının sık sık yaşandığı bilinmekte. Bölgedeki yollar da genellikle bakımsız olması durumu daha da ağırlaştırıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir