Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Macerası Devam Ediyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Rövanş maçında Randers ile Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Galatasaray ile Randers arasında oynanan ilk karşılaşma 1-1 sona ermişti.

Haber Merkezi / Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 48. Dakikada Patrick van Aanholt ve 59’da Frederik Lauenborg (k.k.) kaydetti. Randers’in tek golünü ise 11’de Mervin Egho’dan geldi.

UEFA Avrupa Ligi grup kuraları 27 Ağustos Cuma günü TSİ 13.00’te İstanbul’da çekilecek. UEFA Avrupa Ligi, dörder takımlı sekiz gruptan oluşmakta. Toplam 32 takımın katılacağı grup aşamasında, grubunu ilk sırada bitiren takım son 16 turuna kalacak.

Maçlar; 16 Eylül 2021, 30 Eylül 2021, 21 Ekim 2021, 4 Kasım 2021, 25 Kasım 2021 ve 9 Aralık 2021 tarihlerinde oynanacak.

Goller;

10. dakikada Kehinde ile sağ kanadımızdan hızlı gelirken Alpaslan’ın yerden müdahalesi yetersiz kaldı. Onun ortasında Ego kafa buruşunu yaptı. Top Muslera’nın üzerinden filelere gitti: 0-1.

47. dakikada sol kanattan ceza sahası içerisine sokulan Patrick van Aanholt kendisini unutturdu ve Babel zamanında vatandaşının önüne bıraktı. Aanholt ayağıyla uzak köşeye mükemmel bir kavisli şut çıkararak şık bir gole imza attı: 1-1.

58. dakikada Luyindama hızlı atağı keserek Galatasaray’a sağ kanattan yeni bir pozisyon imkanı yarattı. Barış Alper Yılmaz, Feghouli’nin pasıyla sağdan çizgiye girdi. Onun ortaya çevirdiği top Lauenborg’a çarparak filelere gitti! 2-1.

“Bu maçta beraberlik düşünmedik”

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Bu maçta beraberlik düşünmedik. Her anını dolu dolu oynayarak kazanmak istedik. 2-1’den sonra da daha çok gol pozisyonuna girdik. Bu sevindirici bir şey. Oynanan futbol da sevindiriciydi. Girdiğimiz gol pozisyonu sayısı bir Avrupa maçı için olağanüstü seviyedeydi” ifadelerini kullandı.

“Bu galibiyette pay sahibi olduğum için çok mutluyum”

Güzel oyununu bir golle süsleyen Patrick van Aanholt ise, kulup televizyonuna yaptığı açıklamada, “Gol attığım için ve bu galibiyette pay sahibi olduğum için çok mutluyum. İlk yarı benden beklenen oyunu gösteremedim. Bunun bilincindeyim. Kişisel eleştiri olarak bunu söyleyebilirim. İkinci yarıda beklenen Patrick sahadaydı. Kendimi daha iyi hissettim, daha iyi oynadım ve takımıma daha iyi katkı sağladım. Güzel bir golle bunu süslediğim için mutluyum” dedi.

“Galatasaray’ın yeri her zaman Avrupa’dır”

Galatasaray’ın başarılı oyuncusu Alpaslan Öztürk ise, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada “Galatasaray’ın yeri her zaman Avrupa’dır. Gruplara kaldığımız için mutluyuz . Güzel bir yola çıktık. İnşallah böyle devam ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir