Fenerbahçe Beko’dan net galibiyet

ING Basketbol Süper Ligi 24. hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ne konuk olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı sahadan 78-61 gibi net bir skorla ayrıldı. Fenerbahçe Beko, bu galibiyet ile ligdeki 18. galibiyetine imza attı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 24. hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ne konuk oldu. Mücadeleyi 78-61 kazanan Fenerbahçe Beko, ligdeki 18. galibiyetine imza attı.

Stefan Jankovic ve Danilo Barthel’in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadeleden Erick Green’in 5-0’lık serisiyle bir ritim yakalayan Bahçeşehir Koleji, 8-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ahmet Düverioğlu ve Nando De Dolo’yle rakibine cevap veren Fenerbahçe Beko, skoru 11-6’ya getirdi. Jamal Avery Jones ve Stimac’tan da katkı alan Bahçeşehir Koleji, son  dakikaya 18-9’la önde girdi. Periyotun son dakikalarında  Dyshawn Pierre ve Nando De Colo’yla harika bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe, çeyreği 18-18’lik denk bir skorla tamamladı.

İkinci periyota Lorenzo Brown ve Kenan Sipahi’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Beko, 4 sayılık bir farkı yakaladı (18-22). Bu çeyrekteki ilk basketini  Erick Green’le bulan Bahçeşehir Koleji, maça ortak adına hamleler yapsa da Fenerbahçe Beko, bitime 2 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (23-34). Üstünlüğünü çeyreğin sonuna taşıyan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 25-37 önde girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğine Stimac’ın 4-0’lık serisiyle başlayan Bahçeşehir Koleji, Nando De Colo ve Tarık Biberovic’le durduran Fenerbahçe Beko, ilk 5 dakikayı 39-48 önde geçti. Çeyreğin devamında da Danilo Barthel’den önemli katkılar alan Fenerbahçe Beko, final periyotuna 48-61’lik skorla önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın final çeyreğinde Ali Muhammed ve Kyle O Quinn gibi iki önemli ismi devreye sokan ve bu oyunculardan katkılar alan Fenerbahçe Beko, maçın tamamlanmasına 2 dakika kala farkı 20 sayıya kadar çıkardı (57-77). Son dakikalardaysa Berkay Candan ve Danilo Barthel’le üretken bir görüntü çizen Fenerbahçe Beko, mücadeleden 78-61 galip ayrıldı.

Karşılaşmadan kareler;

(Fotoğraflar: fenerbahce.org)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir