En Ölümcül Macera Sporları; Yoksa Yaptın Mı?

Hepimiz maceracı olduğumuzu düşünmeyi severiz. Çünkü dünya uçsuz bucaksız bir yer ve içinde ‘mağara dalışı, serbest solo tırmanış, boğa koşuları, yelken kanatla uçmak, büyük dalga sörfü’ gibi yapılacak bir sürü çılgınca şey var.

Haber Merkezi / İşte, denenmemesi gereken, en ölümcül macera sporlarından bazıları.

Mağara dalışı

Bu, ekstrem bir spordur ve su altı aktiviteleri konusunda deneyimli kişiler içindir. Aşırıdır çünkü sizi suyun rahmine götürür ve bilinmeyen korkulara maruz bırakır. Altında ne olduğunun farkında olmadığımız zaman, başa çıkmak biraz zor olabilir.

Serbest solo tırmanış

Serbest solo tırmanma, halatlar ve koşum takımı gibi herhangi bir güvenlik tertibatı olmadan tırmanma eylemini ifade eder. Tabii ki, ölüm olasılığı yüksek, bu yüzden bunu yapmanın tek yolu çok çalışmak ve çok fazla deneyime sahip olmak. Oscar ödüllü Free Solo filmi size ne hakkında olduğu konusunda iyi bir fikir verecektir. Unutmayın, bu herkes için değil, sadece profesyoneller yapmalı.

Boğa koşuları

Bir sporun hem eğlenceli hem de tehlikeli olması kafa karıştırıcı olabilir. Bu da böyle bir spor gibidir. Boğaların koşması, bir grup boğanın sokaklara salıverilmesi ve kargaşanın baş göstermesi olayıdır. Boğa koşularının en ünlüsü İspanya’nın Pamplona kentinde yapılmaktadır.

Yelken kanatla uçmak

Bir hava sporudur ve çu çok eğlenceli görünse de, yükseklik korkusu olanlar için değil. Her şey, pilotun uçuş hızını ve yönünü kontrol etmek için vücut ağırlığını kullanmasına bağlıdır.

Buzda tırmanma

Aşırı hava koşullarında ekstrem bir spordan bahsetmişken akla buz tırmanışı gelir. Bir dağın buzlu kısmına tırmanmanız dışında kaya tırmanışı gibidir. Özellikle soğuk iklimlere alışık olmayanlar için kolay bir iş değil.

Highlining (Vurgulama)

Vurgulama, bir ip üzerinde bir uçurumdan diğerine yürüme sanatıdır. Yüzlerce metre havada asılı kalıyorsunuz, bu da onu çok tehlikeli bir faaliyet haline getiriyor. Kolayca yaşayabileceğiniz en tehlikeli sporlardan biridir. Dengeniz kötüyse veya fiziksel olarak formda değilseniz bunu denememelisiniz bile.

Büyük dalga sörfü

Bir sörf yapmak var, bir de büyük dalga sörfü yapmak var. Adından da anlaşılacağı gibi bu, en az 30 metre yüksekliğindeki büyük dalgalarla başa çıkabilen deneyimli sörfçüler içindir. Büyük dalga sörfünün doğduğu Waimea Körfezi, Oahu’nun Kuzey Kıyısı gibi büyük dalgalarıyla ünlü birkaç nokta vardır; Jaws, Maui’nin Kuzey Kıyısı; ve Teahupoo, Tahiti, diğerleri arasında.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir