Danimarka İle Tunus Sahadan Birer Puanla Ayrıldı

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nda Danimarka ile Tunus karşı karşıya geldi. Education City Stadı’nda oynanan ve hakem Cesar Ramos’un düdük çaldığı karşılaşmadan gol sesi gelmedi ve taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı.

Haber Merkezi / Bu sonuçla Katar’da düzenlenen turnuvada ilk kez bir maç golsüz sona erdi. Tunus katıldığı 5 turnuvada da gruptan çıkamazken, Danimarka 1998 Dünya Kupası’nda çeyrek final oynadı.

D Grubu’nda ayrıca Fransa ve Avustralya bulunuyor. Danimarka, gruptaki 2’nci maçında 26 Kasım Cumartesi günü Fransa ile karşılaşacak. Tunus ise aynı gün Avustralya ile mücadele edecek.

Karşılaşmadan dakikalar

5. dakikada Tunus takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut defansın son anda araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Issam Jebali.

12. dakikada Tunus’ta ceza sahası dışında topla buluşan Drager’in sert şutunda savunmadan seken top kornere gitti.

16. dakikada Kasper Dolberg ile Aissa Laidouni arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Kasper Dolberg. Yarı alanın ortalarından Tunus takımı oyuna başlayacak.

23. dakikada Tunus’un Jebali ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

27. dakikada sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Thomas Delaney ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

33. dakikada Danimarka takımından Andreas Olsen sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

39. dakikada Yassine Meriah ceza sahası içinde sağ çaprazdan şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

45. dakikada Danimarka takımından Christian Eriksen sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

53. dakikada Tunus takımından Anis Slimane sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

55. dakikada Danimarka’nın Skov Olsen ile bulduğu gol, ofsayt sebebiyle iptal edildi.

61. dakikada Danimarka takımından Christian Eriksen sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

69. dakikada Cristian Eriksen’in ceza sahası yayına sokularak yaptığı vuruşta kaleci Dahmen topu son anda kornere çeldi.

70. dakikada köşe vuruşundan ceza sahasına gönderilen topu Kristiensen arka direğe indirdi. O bölgeye hareketlenen Cornelius’un boş kaleye yaptığı kafa vuruşunda top direkten döndü.

78. dakikada Mathias Jensen ile Naim Sliti arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Mathias Jensen.Orta yuvarlağa yakın bir bölgede Tunus takımı oyuna başlayacak.

80. dakikada Tunus takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Youssef Msakni çıkıyor ve yerine Hannibal Mejbri oyuna giriyor.

Stat: Education City

Hakemler: Cesar Ramos, Alberto Morin, Miguel Hernandez (Meksika)

Danimarka: Schmeichel, Kristensen, Christensen, Andersen, Kjaer (Dk. 65 Jensen), Maehle, Delaney (Dk. 45 Damsgaard), Eriksen, Hojbjerg, Olsen (Dk. 65 Lindstrom), Dolberg (Dk. 65 Cornelius)

Tunus: Dahmen, Talbi, Meriah, Bronn, Drager (Dk. 88 Kechrida), Skhiri, Laidouni (Dk. 88 Sassi), Abdi, Ben Slimene (Dk. 67 Sliti), Msakni (Dk. 80 Mejbri), Jebali (Dk. 80 Khenissi)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir