Suudi Arabistan, Arjantin’i Üzdü

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Arjantin ile Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Lusail Stadı’nda oynana ve hakem Slavko Vincic’in düdük çaldığı karşılaşmadan Suudi Arabistan 2-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Suudi Arabistan’a galibiyeti getiren golleri 48. dakikada Saleh Al Shehri ve 52. dakikada Salem Al Dawsari kaydetti. Arjantin’in tek golünü 10. dakikada Messi penaltıdan attı. Lionel Messi attığı golle 4 Dünya Kupası’nda gol atan beşinci isim olarak tarihe geçti.

Gruptaki ikinci maçında Arjantin, 26 Kasım Cumartesi günü Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise aynı gün Polonya ile kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmadan dakikalar

2. dakikada Arjantin Lionel Messi ile gole yaklaşıyor. Angel Di Maria’nın sağ kanattan çevirdiği topta Lautaro Martinez’in topu kontrol etmek isterken Suudi Arabistan’lı savunmacıların müdahalesi sonrası Lionel Messi ceza sahası çizgisinde boşta kalan topa geliine yarden sert vuruşunda kaleci Mohammed Al-Owais topu köşeden çıkarmayı başarıyor.

8. dakikada Arjantin Penaltı kazanıyor Korner pozisyonunda Saud Abdulhamid ceza sahası içinde Leandro Paredes’e yaptığı müdahale sonrası hakem Slavko Vincic VAR sisteminin uyarısı ile pozisyonu tekrar izliyor ve pozisyonun penaltı olduğu kararını veriyor.

10. dakikada Arjantin Lionel Messi’nin penaltıdan attığı gol ile Suudi Arabistan karşısında 1-0 öne geçiyor. Lionel Messi penaltı vuruşunda sakin adımlarla ilerleyip sağ köşeye yerden vuuşu ile top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderip topu ağlarla buluşturuyor.

22. dakikada Papu Gomez’in havadan ara pasında Lionel Messi kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sol ayağı ile plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

27. dakikada Paredes’in ara pasında Lautaro Martinez kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topun dibine girerek şık bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. VAR sistemi incelemesinde Martinez’in ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle gol bir kez daha iptal edildi.

35. dakikada Lionel Messi’nin ara pasında Lautaro Martinez kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve kaleci Mohammed Al-Owais’ten sırılan Lautaro Martinez boş kaleye topu ağlara gönderiyor fakat ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle gol geçerlilik kazanmıyor.

48. dakikada Suudi Arabistan Saleh Al-Shehri’nin attığı gol ile beraberliği yakalıyor. Firas Al-Buraikan’ın ara pasında topla buluşan Saleh Al-Shehri Cristian Romero’dan sıyrılıp ceza sahası sol çaprazdan yaptığı yerden vuruşta topu sol köşeden ağlarla buluşturuyor.

53. dakikada Suudi Arabistan Salem Al-Dawsari’nin golü ile maçta 2-1 üstünlüğü yakalıyor. Nawaf Al-Abed’in ceza sahası içi sağ çarprazından çektiği şut Arjantin defansından sekip, top Salem Al-Dawsari’nin önünde kalıyor. Salem Al-Dawsari rakiplerinden sıyrılıp ceza sahası içi sol çarprazdan şutunu çekiyor ve top kalenin uzak köşesinden ağlarla buluşuyor.

74. dakikada Kalesini terk eden Mohammed Al-Owais topu uzaklaştırmak isterken Arjantinli oyuncularda kalan topta Angel Di Maria uzaktan boş kaleye çöektiği şutunda Suudi Arabistan savunması topu kesiyor.

84. dakikada Arjantin Lionel Messi ile beraberliğe yaklaşıyor. Angel Di Maria’nın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Lionel Messi arka direkte yaptığı kafa vuruş kaleci Mohammed Al-Owais’te kalıyor.

Stat: Lusail

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

Arjantin: Martinez, Molino, Romero (Dk. 59 Lisandro Martinez), Otamendi, Tagliafico (Dk. 70 Acuna), Paredes (Dk. 59 Fernandez), De Paul, Di Maria, Messi, Gomez (Dk. 59 Alvarez), Lautaro Martinez

Suudi Arabistan: Al-Owais, Abdulhamid, Al-Tambakti, Al-Bulayhi, Al-Shahrani (Dk. 90+9 Al-Burayk), Kanno, Al-Malki, Al-Shehri (Dk. 78 Al-Ghannam), Al-Dawsari, Al-Faraj (Dk. 45+4 Al-Abid / Dk. 89 Al-Amri), Al-Brikan (Dk. 89 Asiri)

Goller: Dk. 10 Messi (Penaltıdan) (Arjantin), Dk. 48 Al-Shehri, Dk. 53 Al-Dawsari (Suudi Arabistan)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir