Bulut Omlet, Malzemeleri, Hazırlanışı

Kabarık ve yumuşak bir omlet mi istiyorsunuz? Ağızda eriyen bir dokuya sahip olan bu omleti deneyin. Sufle omlet olarak da adlandırılan bu omlet tarifini yapmak çok kolay. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey yumurta, tuz ve karabiber. Omlet yapmanın püf noktası, hazırlana ve pişirme tekniğinde yatmaktadır.

Haber Merkezi / Daha besleyici olması için omlet piştikten sonra içine biraz sotelenmiş sebze koyabilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

  • 8 yumurta
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • Gerektiği kadar tuz
  • 1/2 su bardağı su

Hazırlanışı;

İlk önce iki farklı kase alın. Yumurtaları kırın; bir kapta yumurta sarısını, diğerinde yumurta aklarını ekleyin. Bir çırpma teli kullanın ve yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Ardından yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı su ekleyin ve onları da çırpın. Bittiğinde, yumurtaların kremsi ve köpüklü olduğundan emin olun. Her iki karışıma da damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

Ondan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve yumurta sarısı karışımını içine dökün; yuvarlak bir şekil elde etmek için biraz yayın. Bir kapakla örtün ve bir süre pişmesine izin verin.

3-4 dakika sonra kapağı açın ve hazırlanan omletin üzerine yumurta akı karışımını dökün ve iyice yayın. Tekrar kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirin. Piştikten sonra bir tabağa alın ve ikiye katlayın. Bulut omletiniz servise hazır. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir