2’de 2 Yapan Fransa, Gruptan Çıkmayı Garantiledi

Katar’ın ev sahipliği yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Fransa ile Danimarka, Stadyum 974’te karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1 kazanan Fransa, 2’de 2 yaparak grubundan çıkmayı garantiledi.

Haber Merkezi / Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmadı, maçın ilk golü 61. dakikada Mbappe’den geldi. 68. dakikada Danimarka’dan Christensen durumu eşitledi. 86. dakikada Kylian Mbappe ise son golü kaydetti.

Bu sonuçla birlikte 1 puanda kalan Danimarka, son hafta maçında Avustralya ile karşılaşacak. Fransa’nın rakibi ise Tunus olacak.

Karşılaşmadan dakikalar

Fransa, ilk yarıda daha baskılı oynadı. 21. dakikada Rabiot ve 33. dakikada Griezmann’ın çıkardığı şutlarda kaleci Schmeichel gole izin vermedi.

30. dakikada Kounde’nin şutunda Höjbjerg altıpasın içinde golü önlerken, 37. dakikada Giroud ve 40. dakikada Mbappe’nin yaptığı vuruşlarda meşin yuvarlak auta çıktı.

Danimarka ise en net pozisyonunu ani atak sonucunda buldu. 36. dakikada Cornelius’un şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Fransa, 56. dakikada Mbappe ve 60. dakikada Griezmann ile yakaladığı net pozisyonları değerlendiremedi.

Fransa’nın 61. dakikada geliştirdiği ani atakta sol kanattan ceza sahasına sokulan Mbappe, pasını Theo Hernandez’e verdi. Son çizgiye yakın bir noktada topla buluşan Hernandez, meşin yuvarlağı tekrar Mbappe ile buluşturdu. Yıldız oyuncunun altıpasın önünde sol çaprazda bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 1-0.

Danimarka, 68. dakikada beraberliği sağladı. Eriksen’in sağdan kullandığı kornerde Andersen’in kafayla indirdiği topu arka direkte kafa vuruşuyla tamamlayan Christensen, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Golü bulduktan sonra temposunu arttıran Danimarka, 73. dakikada Lindstrom ile ikinci gole yaklaşırken, Fransa ise 78. dakikada Tchoumendi ve 80. dakikada Rabiot ile fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın en çalışkan oyuncularında Mbappe, 86. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Griezmann’ın sağ çaprazdan ortasına arka direkte dokunan Mbappe, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Fransa’yı tekrar öne geçirdi: 2-1.

Stat: 974

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Fransa: Lloris, Kounde, Varane (Dk. 75 Konate), Upamecano, Theo Hernandez, Rabiot, Tchouameni, Dembele (Dk. 75 Coman), Griezmann (Dk. 90+2 Fofana), Mbappe, Giroud (Dk. 63 Thuram)

Danimarka: Schmeichel, Andersen, Christensen, Nelsson, Höjbjerg, Eriksen, Kristensen (Dk. 90+2 Bah), Maehle, Lindstrom (Dk. 85 Norgaard), Damsgaard (Dk. 73 Dolberg), Cornelius (Dk. 46 Braithwaite)

Goller: Dk. 61 ve 86 Mbappe (Fransa), Dk. 68 Christensen (Danimarka)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir