Yeşil Çay Şeker Hastalarına İyi Gelir mi?

Şeker hastalığı (Diyabet), pankreas insülin üretemediğinde veya vücut üretilen insülini kullanamadığında ortaya çıkan kronik bir durumdur. İnsülin hormonu, besinlerde bulunan ve bir şeker olan glikozun vücut hücrelerine girmesi için anahtar görevi görür. Glikoz, hücrelerde enerjiye çevrilir.

Haber Merkezi / Tip 2 diyabetliler genellikle insülin direnci yaşarlar; bu, hücrelerin insüline daha az yanıt verdiği ve sağlıklı kan şekeri düzeyini korumayı zorlaştıran bir durumdur.

Araştırmalar, yeşil çayın, kan şekeri seviyesini düşürmeye, insülin duyarlılığını artırmaya ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Yeşil çay ayrıca kilo vermeye ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Araştırmalar , bazı kanser türlerinin riskini bile azaltabileceğini gösteriyor. Şeker hastalığı olanlar veya genel sağlıklarını iyileştirmek isteyenler yeşil çayın faydalarını göz ardı edemezler.

Yeşil çay şeker hastalarına iyi gelir mi?

Kandaki şeker miktarının yönetimi, şeker hastaları için en önemli önceliktir. Şeker hastalığını etkili bir şekilde yönetmek için ne yediğiniz ve içtiğiniz çok önemli.

Tüketilen yiyeceklerin çoğu ya kalorisiz olmalı ya da minimum kaloriye sahip olmalıdır. Yeşil çay, bu gereksinimi karşılamak isteyenler için ideal bir içecektir. Araştırmalar, yeşil çayın şekersiz ve az kalorili polifenoller, flavonoidler ve antioksidanlar içerdiğini söylüyor.

Yeşil çay, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle de faydalıdır. Bu özellikler, hücrelerin şeker hastalığı gelişimine yol açabilecek hasar ve iltihaplanmadan korunmasına yardımcı olur.

Araştırmalar ayrıca yeşil çayın glikoz metabolizmasını olumlu yönde etkileyen kateşinler içerdiğini gösteriyor. Araştırmalar, ayrıca, düzenli yeşil çay tüketiminin tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha düşük olması ile ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır.

Yeşil çay için en iyi zaman

Yeşil çay, şeker hastaları için oldukça faydalı bir içecektir. Bu, çaydaki bir kateşin olan epigallocatechin gallate (EGCG) varlığından kaynaklanır. Araştırmalar , EGCG’nin insülin duyarlılığını artırabildiğini ve kan şekeri düzeyini azaltabildiğini göstermiştir.

Yeşil çay, kan şekerini düzenlemeye ve enerjiyi artırmaya yardımcı olabileceğinden, şeker hastalarının sabahları veya öğün aralarında yeşil çay içmeleri faydalarınadır.

Bununla birlikte, yeşil çayın bir miktar kafein içerdiğini ve bazı kişilerde kan şekerinin yükselmesine neden olabileceği unutulmamalı.

Ayrıca yemeklerle birlikte yeşil çay tüketmek besinlerden alınan demir emilimini azaltabilir. Bu nedenle, kan şekeri düzeyini izlemek ve sağlık uzmanına danışarak beslenme ve ilaçları ayarlamak çok önemlidir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir