Yeşil Biber Kilo Verdirir Mi?

Kilo vermek için bitkilerden baharatlara ve ılık suya kadar çeşitli yiyecek ve içeceklerin kombinasyonlarını denememiz önerildi. Peki yeşil biberin kilo vermeye de yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? 

Haber Merkezi / Kulağa ilginç geliyor, değil mi? O zaman kilo vermek için yeşil biber yemeyi düşünebilirsiniz! Yeşil biberin kilo vermede nasıl etkili olduğuna dair bazı ipuçları:

1 porsiyon yeşil biber yüzde 11 A vitamini, yüzde 182 C vitamini ve yüzde 3 demir içerir. Biber, diyet lifleri açısından zengindir ve ayrıca kolesterol içermez.

Bununla birlikte yeşil biber gözler, cilt ve bağışıklık sistemi için de iyidir. Acı biberde bulunan kapsaisinin sinüsler üzerinde uyarıcı etkiye sahip olduğu da söylenmektedir.

Birçok araştırma, acı biberde bulunan önemli bir aktif bileşik olan kapsaisinin kilo kaybı üzerindeki etkisini doğrulamıştır.

Kapsaisin, vücut ısısını korumak için termojenezi düzenleyen kahverengi yağ dokusu üzerinde önemli bir role sahiptir. Çalışmalar, kapsaisinin, kahverengi yağ dokusu aktivitesinin aktivasyonunu azaltarak kilo yönetimi için faydalı bir etkiye sahip olabileceğini bulmuştur.

Kahverengi yağ dokusu, soğuğa tepki olarak aktive olan farklı bir yağ türüdür. Birincil rolü, vücut sıcaklığının korunmasına yardımcı olmak için ısı üretmektir.

2020 yılında yapılan bir araştırma, acı biber tüketenlerin daha uzun yaşayabileceğini ve kardiyovasküler hastalık veya kanserden ölme riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koymuştur.

Araştırma, haftada dört defadan fazla biber yiyenlerin, nadiren veya hiç yemeyen kişilere kıyasla, kardiyovasküler hastalık da dahil olmak üzere ölüm oranlarının önemli ölçüde daha düşük olduğunu bulmuştur.

Unutmayalım ki obezite, kardiyovasküler hastalıkların en önemli nedenlerinden biridir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir