Yerel Seçimler: Akşener, İstanbul Ve Ankara İçin Şerh Düşebilir

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler yaklaştıkça, konuya ilişkin parti kulislerinden haberlerde gelmeye devam ediyor. Son olarak, Akşener’in, seçimlere yönelik olası bir ittifakta İstanbul ve Ankara için şerh düşebileceği öne sürüldü.

Öte yandan herhangi bir ittifak olmaz ise İYİ Parti’de İstanbul ve Ankara2 isim öne çıkıyor: Ankara için İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, İstanbul için Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu.

Ankara kulisleri bir yandan geride bıraktığı seçim sürecini değerlendirirken bir yandan da önümüzdeki yerel seçimlerde aday olacak isimleri tartışmaya başladı. CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacağı henüz netlik kazanmasa da İYİ Parti’de yerel seçimler öncesi hazırlıkların başladığı öğrenildi.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti’ye ilişkin verdiği kulis bilgisinde “Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor, İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz Ankara adayları, bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, öbürü İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu.” ifadelerini kullandı.

Gürel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamaya ve 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin şu kulis bilgilerini verdi:

İYİ Parti’de Akşener 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamaya bazı şerhler düşeceği ifade ediliyor. Sayın Akşener bazı şehirlerde ittifak yapılacağına dair şerh düşebileceği beklentisi var. Ankara ve İstanbul’da ilçeler ve il düzeyinde ittifak yapılabileceği yapılabileceğine dair şerh düşecek.

Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor, İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz Ankara adayları, bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, öbürü İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir