Yedi Günde 5 Kilo Verebilirsiniz; Peki Nasıl?

Kilo vermek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında sıkı bir diyeti ve her gün egzersizi sayabiliriz. Ancak herkes sıkı bir diyeti uygulayamaz veya her gün egzersiz yapamaz. İşte bu kişiler kilo vermenin kolay yollarını ararlar.

Haber Merkezi / Basit yöntemlerle kilo vermek isteyen biriyseniz bu yazı tam size göre. Çünkü hızlı kilo vermenin harika bir yolu var.

Bir içecekten bahsediyoruz. Kilo vermenize yardımcı olabilecek birçok içecek var. Bunlardan biri de hardal içeceğidir.

Yemeklerimizde kullandığımız bir baharat olan hardal tohumları, küçük gibi görünse de faydaları oldukça fazladır.

Bu faydalar arasında kilo vermeyi de sayabiliriz. Şimdi bu kilo verdiren hardal içeceğinin nasıl yapılacağına ve ne zaman içileceğine bakalım.

Hardal kilo vermeye nasıl yardımcı olur?

Hardal tohumları kalorisi açısından fakir olmasına rağmen lif açısından oldukça zengindir.

İngiltere’deki Oxford Politeknik Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırma, bir çay kaşığı hardal tohumunun vücut metabolizmasını yüzde 25 artırdığını ortaya koydu: Her saat en az 45 kalori yakar.

Ayrıca, hardal tohumlarındaki kompleks lif, sindirim sisteminin sindirimini biraz zorlaştırır. Bu da aşırı enerji kullanımını gerektirir. Yani vücutta depolanan yağlar bu enerjiyi karşılamak için kullanılır. Sonuç olarak, hardal tohumları kilo vermeye yardımcı olur.

Hardal içeceği yapmak için gerekli malzemeler:

1 yemek kaşığı hardal tohumu
1 yemek kaşığı anason
1 yemek kaşığı limon suyu

Öncelikle hardalı ve anasonu kapaklı bir kaba koyun ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin, kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 5 dakika sonra süzün ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Hardallı içecek hazır.

Ne zaman içilir?

Bu hardalı içecek sabah uyandıktan sonra aç karnına içmeli.

Hardal tohumlarındaki besinler

Hardal tohumları lif, C vitamini, K vitamini, tiamin, riboflavin, B6 vitamini ve folik asit açısından zengindir. Ayrıca antioksidanlar ve çoklu doymamış yağ asitleri açısından da zengindir.

Anasondaki besinler

Anason, hardaldan sonra yemek pişirmede kullanılan bir diğer maddedir. Anason, lif, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve magnezyum gibi besinler açısından zengindir.

Aynı zamanda güçlü bitki bazlı bileşikler içerir. İştahı keser ve fazla kalori alımını engeller. Anason ayrıca kalp sağlığına iyi gelir ve kanser önleyici özelliklere sahiptir.

Limon

Limon, kilo vermeye yardımcı olan en önemli besinlerden biridir. Limon vücudun metabolizmasını hızlandırır, vücuttaki yağları eritir ve kilo vermeye yardımcı olur.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir